Ingezonden brief.
Ingezonden brief. (Foto: )
INGEZONDEN

'Politiek is keuzes maken, maar maken onze bestuurders wel de juiste?'

  •   keer gelezen   Ingezonden

De gemeente Cuijk timmert aan de weg. Met de herindeling in zicht en ambitieuze plannen denken de bestuurders dat ze goede beslissingen maken. Maar de vraag is natuurlijk of dat zo is. Een antwoord in een notendop zou NEEN zijn.

Met alle tekorten die wederom geconstateerd zijn en bezuinigingen die aan de vooravond van ons heilig sinterklaasfeest gepresenteerd zijn, word je als burger niet vrolijk. Alsof het verhogen van de OZB en andere noodmaatregelen niet genoeg zijn worden nu weer voorstellen gedaan die vooral het maatschappelijk vlak raken. Het Burgerberaad, een manier om de gewone Cuijkenaar een podium te geven en echt mee te laten denken gaat niet door vanwege bezuinigingen. Waarom is de keuze daarop gevallen? Het zaadje dat vorig jaar september is geplant heeft klaarblijkelijk niet doen bloeien. De zoveelste belofte die de bestuurders met een hoop bombarie hebben gemaakt moet weer ingetrokken worden. Denkt men daar zo lichtvaardig over? waarom zou je een goed idee de prullenbak in gooien, zeker met de herindeling aan de vooravond, zou je juist denken dat de burger centraal staat en dicht bij het gemeentelijk bestuur zou moeten staan?

Wat ik niet begrijp is waarom krijgt de schouwburg er weer tonnen bij? Weer opnieuw een reddingsoperatie voor het stokpaardje van Cuijk, of moet ik zeggen prestigeproject van bepaalde personen. In plaats van eens te kijken waar het probleem werkelijk zit en daarop te richten, blijft men maar geld pompen in een mislukt project. Een schouwburg die voor de meeste mensen niet eens toegankelijk is, omdat ze het zich simpelweg niet kunnen veroorloven. De schouwburg slechts voor een handjevol elite bereikbaar, mensen die zorgeloos avondenlang vertoeven, in dit meest besproken gebouw van de omgeving.

Om nog maar niet te spreken over onze hoekstenen van de maatschappij o.a. de jeugdzorg, welzijn en integratie. Wat hebben we aan mogelijkheden in Cuijk voor onze nieuwkomers, wat doet de gemeente om ervoor te zorgen dat ook zij zich als een volwaardige burger kunnen voelen. Welke rol neemt de gemeente op zich om te zorgen dat de nieuwkomer de taal zo spoedig mogelijk leert. Jarenlang hebben we maar aan geprutst met integratiebeleid. Of eigenlijk moet ik zeggen geen beleid gevoerd, want doelgroepenbeleid voeren we niet in Cuijk. Welnu de omringende gemeente hebben allemaal besloten om de integratie, met name de taal leren, weer in eigen handen te nemen. Immers het overheidsbeleid wat de afgelopen jaren is gevoerd heeft gefaald!!

Wat gaat de gemeente Cuijk hierin doen, zijn zij net zo stoer als de omringende gemeente om een dergelijke beslissing te nemen?

PLC Cuijk

Meer berichten