Ingezonden brief.
Ingezonden brief.
INGEZONDEN

'Graafse gemeenteraad: Theater van de lach en de traan'

  •   keer gelezen   Ingezonden

Het was afgelopen dinsdag weer uitermate spannend in de Graafse gemeentelijke theaterzaal , ondergebracht in het gemeentehuis. Op zich is dat niks nieuws, want feitelijk speelt dit al jaren, zij het dat de acteurs nu kans zagen om de voortdurende dramatiek tot een climax op te voeren.

Voor de zoveelste keer stond het thema 'al dan niet herindelen of zelfstandig blijven' op de agenda, maar de acteurs stegen ver boven hun rol als gemeenteraadslid uit. De menselijke tegenstellingen voerden de boventoon. Ze 'lusten' elkaar niet, de coalitie en de oppositie, en daarop spitsten zich alle tegenstellingen opnieuw voortdurend toe.

De burgemeester kon als regisseur van het 'spel' de toestand helemaal niet meer aan en tot slot moest ook nog de wethouder van het CDA zijn ontslag indienen. Het débacle was compleet. De burgemeester sloot, vóór het doek viel 'met treurnis' de bijeenkomst af.
Op 14 mei mogen inwoners van Grave weer hun mening geven. Wat er tussentijds nog staat te gebeuren resp. voorál daarna is nog compleet ongewis. Het theater wordt vervolgd.

Louis Sparidans

Meer berichten