Archieffoto.
Archieffoto. (Foto: Aileen van Tilburg)
INGEZONDEN

Hoe verder? Dat weet ik, net als zovelen, dus echt niet....

  •   keer gelezen   Ingezonden

Langs deze weg wil ik een naar mijn idee vergeten doelgroep onder de aandacht brengen in deze 'corona tijd'. Wij zijn weliswaar niet de enige vergeten doelgroep maar omdat ik zelf in deze categorie val, heeft deze doelgroep mijn speciale aandacht.

Als kleine ondernemer zonder personeel, zou ik in aanmerking komen voor een tegemoetkoming via de zg TOZO regeling werd mij te kennen gegeven. Dus ging ik vorige week het TOZO formulier in vullen. Bij bepaalde vragen bekroop mij al het gevoel dat ik misschien niet in aanmerking zou komen voor een tegemoetkoming. Ik werk namelijk geen 24 uur en kan geen aanspraak maken op de zogenaamde zelfstandigen aftrek.

Mijn vermoeden werd bevestigd na een telefoontje met mijn accountant. Aangezien ik zo'n 18 á 20 uur per week werk en samen woon met een partner die meer dan 1500,00 euro/maand verdient, gaat die regeling dus voor mij(en vele anderen!) niet op... Ik zou moeten 'interen' zoals werd gezegd.

Diezelfde middag heb ik contact opgenomen met de Gemeente Boxmeer. En daar werd hetgeen ik al te horen had gekregen nogmaals bevestigd. Bij navraag werd mij ook te kennen gegeven dat ik geen recht heb op 'gewone' bijstand of een WW uitkering. Ik wist niet wat ik hoorde en moet daar nog steeds min of meer van bijkomen.

Al zo'n 35 jaar werk ik met veel plezier als zelfstandige in mijn huidverzorgingspraktijk. Nu belet de overheid mij om te werken, begrijpelijk, maar er is dus geen enkele tegemoetkoming in onze categorie. Dat houdt dus in dat ik al vanaf 23 maart nul inkomsten heb.

Hoe verder? Dat weet ik, net als zovelen, dus echt niet....
Laten we er vooral voor elkaar zijn in deze bizarre, onwerkelijke tijd..

Een hartversterkende groet,

Carla van Tits.

Meer berichten