Archieffoto.
Archieffoto. (Foto: Aileen van Tilburg)
INGEZONDEN

N.a.v. VVD Boxmeer, "Sluit AZC en laat rust terugkeren in de omgeving"

  •   keer gelezen   Ingezonden

Een beetje geschiedenis: Voorvaders van leden van VVD Boxmeer zeilen naar wat nu Indonesië of Amerika heet. Worden daar met open armen ontvangen door de bewoners, roeien een gedeelte van die bewoners uit en gebruiken de rest als slaven.

"Dat was in het verleden zo, zeggen die VVD leden van tegenwoordig. Dat gebeurt nu niet meer."

En dat klopt: afstammelingen van hun voorvaders zijn gedwongen daar weg te gaan, uit Indonesië dan, in Amerika hebben ze wortel geschoten en hebben ze bewoners in reservaten laten wonen. Maar uit Indonesië zijn ze praktisch weg.

Nu zijn ze met niet aflatende tegenzin gedwongen mensen in nood in hun omgeving in een soort kamp te gedogen. Enkele mensen uit dat kamp gedragen zich zoals voorvaders van die Boxmeerse VVDers zich indertijd in, zeg, Indonesië gedroegen, alleen anders: die stalen geen handtasjes of uit handtasjes maar doodden desnoods de bezitters van die handtasjes als die hun handtasjes niet meteen afgaven.

Niettemin, enkele bewoners van dat AZC hielden zich niet aan de normen van tegenwoordige leden van VVD Boxmeer, en waren zo gauw niet te vinden. Dus moeten alle bewoners van dat kamp maar ophoepelen.

Waarheen? Naar zo'n ASO-AZC in Hoogeveen of Amsterdam. En als daar geen plaats meer is, moeten ze maar ergens anders een ASO-AZC inrichten. In ieder geval hier weg! Niet langer in deze rustige omgeving van brave lieve mensen. Ook geen ASO-AZC!

Enkele bewoners van dat AZC hielden zich niet aan de normen van VVD Boxmeer. Dus moeten alle bewoners van dat kamp maar ophoepelen.

Ik denk dan aan een ouderwetse schoolmeester die niet kan uitvinden wie dat propje papier naar hem geschoten heeft, en dan maar de hele klas een uur na laat blijven of strafregels schrijven. Of misschien een ander voorbeeld: Niet zo lang vóór het einde van de oorlog executeerden de Duitsers alle mannelijke bewoners van Lunteren omdat onbekenden in de buurt van Lunteren een aanslag op een hoge Duitser hadden gepleegd.

In het artikel zie ik niet vermeld dat dat AZC naar Overloon gekomen is na overleg met Kamerleden van de VVD. Ik weet niet wanneer dat was, maar de VVD heeft sinds lang een grote fractie in de Tweede Kamer. En sinds ik weet niet hoe lang is een VVDer eerste minister met flink wat steun van partijleden in de Tweede Kamer.

Is er geen VVD delegatie uit de gemeente Boxmeer naar Den Haag geweest en heeft die niet te verstaan gekregen dat ze met dat soort kleingeestige dorpspolitiek niet bij hun partijgenoten in Den Haag moeten aankomen? Maar daardoor niet afgeschrikt plaatst VVD Boxmeer een stuk met foto in Kliknieuws, om zo voor de volgende verkiezingen wat zieltjes te winnen.

Succes!

Bas Moreel

Meer berichten