Archieffoto.
Archieffoto. (Foto: Aileen van Tilburg)
INGEZONDEN

Trots op coronaproof Centrumplan Cuijk

  •   keer gelezen   Ingezonden

Er is de afgelopen dagen al heel wat geschreven over het centrumplan van Cuijk. Als woordvoerster van dit agendapunt in de gemeenteraad merk ik dat het nodig is om een duidelijk geluid te laten horen! 

Het centrumplan van Cuijk, het opknappen van de winkelstraten en het Maasplein, is door de vorige gemeenteraad goedgekeurd en heeft daarvoor een bedrag van € 4,7 miljoen opzij gelegd. Er is volop overleg geweest met bewoners en ondernemers. Daarom ligt er nu een plan met draagvlak. Daar gaat het om! Met een dergelijk proces van burgerparticipatie kunnen wij in de gemeenteraad heel goed uit de voeten.

Op 11 mei bespraken wij het laatste deel van het centrumplan. Door zaken duurzamer uit te voeren kwamen we op een besparing van maar liefst €600.000. Chapeau! Een bijstelling van 5 ton werd voorgesteld vanwege actuele zaken (o.a. verkeersveiligheid en betrekken plein bij ALDI), zodat er netto een besparing ontstond van één ton. We sluiten het centrumplan af met €4,6 miljoen in plaats van €4,7 miljoen. Chapeau! Daar zullen onze fusiegemeenten blij mee zijn. Zelfs de gevel van het gemeentehuis kan binnen het budget vergroend worden om verkoeling te geven op hete dagen. Hoe actueel is dat?

Het centrum van Cuijk wordt er een om trots op te zijn. Heeft u de Grotestraat, de Korte Molenstraat en het Maasplein al gezien? Ze zijn om door een ringetje te halen. Het huidige centrumplan biedt zelfs grotere terrassen voor de horeca. Alsof we de leefregels rondom Corona al bij de planvoorbereiding hadden voorspeld. De gemeente is gevraagd om projecten in deze Coronatijd naar voren te halen en of uit te breiden, zodat we direct ondernemers steunen. Daar is het centrumplan Cuijk een mooi voorbeeld van.

Door nu te investeren in het centrum, maken we het centrum voorbereid op de toekomst. Het ligt dadelijk klaar voor ondernemers, bezoekers en (nieuwe) inwoners, jong en oud. Een centrum waar iedereen wat aan heeft. We hebben er niet alleen nu plezier van, maar ook vele jaren daarna, een duurzaam plan dus. Kortom we gaan voor een Coronaproof centrum. Regeren is vooruitzien, laten we maar zeggen. Daarom, voor de derde keer: chapeau!

Tot ziens in ons centrum en met de boodschap van een ansichtkaart: De Groeten uit Cuijk! Ik ben er trots op.

Mede namens mijn collega-raadsleden van Liberaal LVC,

Annoesjka Wintjes (Cuijk)

Meer berichten