INGEZONDEN

‘Wederom betreffende de zaak Xhofleer’

  •   keer gelezen   Ingezonden

Geachte heer Hillenaar, burgemeester van Cuijk,

Via deze wat ongebruikelijke weg wil ik u vragen om nogmaals een gesprek aan te gaan met de heer R. Xhofleer, waarbij ikzelf graag aanwezig wil zijn, in de hoop een verbindende rol te kunnen hebben in de vastgelopen communicatie.

Met pijn in mijn hart volg ik de ontwikkelingen rondom het recyclingbedrijf Xhofleer. In een publicatie van het Ministerie van Binnenlandse Zaken over politieke ambtsdragers lees ik dat u staat voor een fatsoenlijke overheid, zonder overkill aan regels met ruimte voor gezond verstand. Welnu, daar zie ik niets van terug in deze zaak Xhofleer.
Ik heb sterk de indruk dat u bezig bent dit bedrijf kapot te maken c.q. te verjagen door middel van pesterijen (ik kan er geen mooier woord voor vinden), zoals : hek te laag (of te hoog?), trapje niet veilig, container moet weg op basis van aantal vierkante meters woonoppervlak! Etc. , etc…… Machtsspelletjes zijn het, spijkers op laag water zoeken, altijd wel ‘n stok vinden, als je ‘n hond wil slaan!! Wat ‘n armoe! Heet dit beschaving? Ja het zal wel in de wet staan … Dat is het ergste. Je kunt hier in Nederland nog geen scheet laten of er is wel een wet voor….Lijkt mij toch de hoogste tijd voor verandering! Ik las ook in bovengenoemde publicatie dat u zich zorgen maakt over het wankele vertrouwen in de democratie. Meer openheid van uw kant in deze zaak zou menig Cuijkse burger meer vertrouwen geven in de politiek U verschuilt zich nu achter: het ligt bij de rechter. Wel zo veilig, ja.

Ook raadsleden, die aanvankelijk de heer Xhofleer steunden , werden op het matje geroepen; Mochten zich er niet mee bemoeien. Ik vind dat de wet niet meer klopt , als dit zo is….De apartheidspolitiek in Zuid-Afrika was ook bij wet vastgelegd… Daarom heb ik de nodige vraagtekens bij wetten. Regels zijn er voor de mensen , om enige orde in de chaos te bewerkstelligen. Maar mensen zijn er niet voor de regels!

Mijn innerlijk kind, 4-jarige Joke, denkt nu: meneer de burgemeester waarom zegt u niet gewoon tegen meneer Xhofleer: “ik wil graag dit stukje grond terug hebben voor de Cuijkse gemeente, om er huizen te bouwen of iets anders, iets leuks , nieuw, zodat treinreizigers van en naar Cuijk van een mooier uitzicht kunnen genieten, het aanzien van Cuijk wat opgewaardeerd word.” U zou hem ‘n betere plek kunnen aanbieden…… bijvoorbeeld….Gewoon zeggen , wat u denkt, wat u wilt en waarom….

In eerder genoemde publicatie lees ik dat u met iedereen het gesprek wil voeren, maar er niet altijd uitkomt. En daar mee worstelt. Graag zou ik u daarom willen verzoeken nogmaals een gesprek met de heer Xhofleer te hebben, waarbij mijn aanwezigheid mogelijk een ander licht in de zaak kan brengen.

De term het is ‘onder de rechter ‘ hoor ik regelmatig als excuus om geen verder contact aan te gaan. Ik vind echter artikelen ( o.a. in de Groene Amsterdammer, 4-1-1995, van Jan Leijten), waarin vermeld dat dit beginsel is verlaten en niet meer zal terugkeren.

Los van alle juridische regels lijkt het me niet meer als normaal uit te leggen , waarom de 85-jarige moeder van de heer Xhofleer de huur word opgezegd. Iedereen kan erover speculeren , fantaseren etc. Maar dit is geenszins bevorderlijk voor de beeldvorming in deze zaak , over deze familie, in onze Cuijkse gemeente.

Mijn intentie is deze brief als open brief te verspreiden in verband met het algemeen belang van deze zaak. Alvorens dit te doen, wil ik echter wachten op uw reactie.

Inmiddels, verblijf ik, met vriendelijke groet,

Joke Lantman, Cuijk

Meer berichten