INGEZONDEN

‘Hoge nood!!!’

  •   keer gelezen   Ingezonden

Nu de lente weer in aantocht is, gaan mensen er weer op uit. Dat betekent wellicht ook meer bezoekers in het centrum van Cuijk. Momenteel wordt het centrum gerenoveerd. Hierbij wordt naar mijn idee een essentieel punt vergeten.

Wanneer Cuijk wil dat inwoners en bezoekers een tijdje in het centrum willen verblijven, is het belangrijk dat er een goede openbare toiletvoorziening is. Er zijn mensen die door fysieke klachten of minder mobiel zijn, genoodzaakt zijn het toilet op tijd te kunnen bereiken. Ook voor ouders met jonge kinderen zou het een uitkomst zijn.

Het lijkt mij zaak dat deze voorziening niet alleen een verantwoording is voor ondernemers. Een goede locatie zou mijn inziens rond of in het gemeentehuis kunnen zijn. De zij-ingang is immers al rolstoeltoegankelijk. Ook met het oog op de toekomst, als het gemeentehuis een andere bestemming krijgt.

Ten aanzien van de hygiëne, is het belangrijk dat de toiletten zelfreinigend zijn of dat deze door iemand worden schoongehouden. Hiervoor zou een kleine vergoeding op zijn plaats zijn. Betaling kan met een pinpas.

De vraag om een openbare toilet in het centrum heb ik al diverse keren naar voren gebracht. Ik en met mij bewoners en bezoekers van Cuijk willen dat er nu eindelijk werk van gemaakt wordt. Het zou voor velen een opluchting zijn!

Gerrie Poker-van den Brink (Liberaal LVC), Cuijk.

Meer berichten