<p>Initiatiefnemer Marcel Peeters overhandigt de petitie &#39;Xhofleer moet blijven&#39; aan burgemeester Hillenaar.</p>

Initiatiefnemer Marcel Peeters overhandigt de petitie 'Xhofleer moet blijven' aan burgemeester Hillenaar.

(Foto: SK-Media)
INGEZONDEN

‘De rechtstaat van de burgemeester’

  •   keer gelezen   Ingezonden

Met verbazing heb ik de video van de overhandiging van de petitie “Xhofleer moet blijven” bekeken en het artikel over het onderwerp in deze krant gelezen. De burgemeester vertelde dat de gemeente er niet op uit is om het bedrijf weg te pesten. Daar klopt weinig van. Ik kan een lijst van pesterijen samenstellen van de gemeente jegens de familie Xhofleer. Ik zal een paar uit het oog springende zaken noteren, maar geloof me, de lijst is lang.

- Tegen de papiercontainer op het terrein stond een trap, die al jaren dienst deed. Ik kan me tenminste geen andere trap herinneren. Ineens werd die trap afgekeurd, en moest er een nieuwe gemaakt worden.

- Er was een overkapping tussen het woonhuis en het woondeel van Mevr. Xhofleer Sr., zodat ze ook tijdens een regenbui van haar vertrek naar de woning kon komen zonder nat te worden. Die overkapping moest ineens weg.

- De schuur waar die enorme hoeveelheid “drugs” gevonden waren, moest tegen de vlakte. Die schuur stond er al jaren.

- Toen het terrein weer vrij gegeven werd mocht alleen papier en oud ijzer aangenomen worden dat door bedrijven ingeleverd werd. Dus moest Rinus Xhofleer aan iedereen vragen “heeft u een bedrijf?” (En gelukkig had iedereen ineens een bedrijf)

- De olietank -de familie Xhofleer is door de verhuurder (de gemeente) niet aangesloten op het gasnet- stond een halve meter teveel van het terrein en moest dus verzet worden. Deze olietank stond al vele decennia op de “verkeerde” plek.

- Er moesten containers van het terrein, plotseling stonden er teveel.

Gevangenis
Het bedrijf werd, na de inval met disproportioneel geweld, voor de maximale tijd gesloten, waardoor er voor de familie geen inkomsten meer waren. Er werden bordjes op het hek aangebracht met de melding dat het een “drugspand” betrof. Het hek werd van zwart plastic voorzien, waardoor een kunstmatige gevangenis gecreëerd werd.

De burgemeester gelooft in de rechtstaat, maar over welke rechtstaat heeft hij het?

Rechtstaat
De burgemeester gelooft in de rechtstaat, maar over welke rechtstaat heeft hij het? De rechtstaat waar hij aan de touwtjes trekt en deze mensen tot op het bot vernedert en als het hem lukt zoveel mogelijk gaat straffen? Een vrouw van in de 80 tijdens een coronapandemie haar huis ontnemen? De familie op torenhoge kosten jagen voor al die rechtszaken? Hij heeft het makkelijk, de bevolking van Cuijk betaalt wel. Een fijne CDA gedachte….

Het is slecht gesteld met de Nederlandse politiek. In Den Haag wordt op hoog niveau niet de waarheid gesproken door plotseling geheugenverlies. In Cuijk beweert de burgermeester dat hij er niet op uit is om mensen te pesten. Ze mogen het noemen wat ze willen. Ik noem het gewoon wat het is. Een grove leugen.

Nico Nibbering, Cuijk

Meer berichten