INGEZONDEN

Langenboom, 2024. Zomaar een gesprek bij de receptie van de camping

  •   keer gelezen   Ingezonden

Receptionist: “Goedemiddag mevrouw, welkom bij Natuurparel De Kuilen!”

Campinggast: “Goedemiddag, wat is het hier stil!!”

Receptionist: “Ja heerlijk hè? En dat houden we graag zo.”

Campinggast: “Nee, ik bedoel: ik hoor niets. Zelfs geen vogeltjes!”

Receptionist: “Ah dat klopt mevrouw. Tijdens de bouwwerkzaamheden van dit complex zijn de roofvogels al vertrokken net als de kleine en de grote bonte specht en de zwarte specht. Die ratelden er altijd zo leuk op los. Daarom hebben we deze geluiden met die van onder andere de kleine plevier, de snaterende wilde eenden, Nijlganzen en nonnetjes opgenomen voor u. Alstublieft: uw welkomstpakket: koptelefoon, iPad met natuurgeluiden en een prikker en zak. Dan kunt u het bos schoon prikken als u gaat wandelen. Met zoveel mensen hier creëren we toch ook wat rommel in ons bos.”

Campinggast: “Ah euh, ja dank u.”

Receptionist: “Houd de koptelefoon en iPad goed bij u, ook als u gebruik maakt van de horeca. Het is niet voor niets een stiltecamping, weet u? Dus we hebben op de iPad de achtergrondmuziek van het terras en natuurlijk onze silent disco!”

Campinggast: “Silent disco?!”

Receptionist: “Ja, we hebben ook een groepsaccommodatie en bieden diners en partijen aan. In deze Natuurparel zou het de natuur teveel verstoren als we muziek draaien met de volumeknop omhoog. Dus is er altijd muziek op uw iPad òf een DJ voor de silent disco.”

Campinggast: “Ah fijn! Dan kunnen we rustig tot in de late uurtjes doorgaan!”

Receptionist: “Sorry mevrouw. We zijn een stilte camping. Bij zonsondergang of uiterlijk 21.00 uur moet het strandbad dus ook ons prachtige terras verlaten zijn en alle buitenactiviteiten stoppen. Bij feestjes die binnen zijn en langer duren of als mensen in ons restaurant komen dineren, blijven de gasten dan ook overnachten. Want na zonsondergang mag u niet meer door het bos rijden.”

Campinggast: “Okay. Helder. Na zonsondergang dus lekker in onze safaritent met de koptelefoon op naar de dierengeluiden luisteren en daar een burgertje bakken. Prima!”

Receptionist: “Sorry mevrouw. Had ik gezegd dat open vuur niet mag? Natuurparel hè? Het risico op brandgevaar in het bos is echt te groot.”

Campinggast: “Goed dat u dit nu aangeeft. Ach, als we die Schotse Hooglanders zien dan worden we misschien wel veganist.”

Receptionist: “Sorry mevrouw. Die zijn al een poos geleden verplaatst naar een natuurgebied in Drenthe. Ze werden tè gestrest van alle toeristen hier. Tsja, kijk, 800 mensen erbij op een wandelroute in je leefgebied elke dag is niet niks!”

Campinggast: “Nou gelukkig zijn er dan nog de andere dieren hier in het bos.”

Receptionist: “Oh sorry mevrouw.... de levendbarende hagedissen worden niet meer gespot, de dassen zijn nu echt uitgestorven, maar we hebben nog wel reetjes ... op het strand...”

Miranda Linders, Langenboom

Meer berichten