<p>Gemiddeld 150 personen per dag komen op het terrein van Xhofleer om oud papier of metalen te storten.&nbsp;</p>

Gemiddeld 150 personen per dag komen op het terrein van Xhofleer om oud papier of metalen te storten. 

INGEZONDEN

‘Burgemeesters en de Wet van Damocles’

  •   keer gelezen   Ingezonden

Als u naar RTLNieuws.nl gaat en u zoekt op “Drugspand” komt u op twee interessante artikelen. In het eerste artikel toont de burgemeester van Bergeijk een gelijk gedrag als onze burgemeester, maar het gaat mij om het tweede artikel, “Burgemeesters te hard in antidrugsbeleid, onschuldige burgers uit huis gezet.” Een citaat uit het artikel: Burgemeester mogen drugspanden sluiten vanwege artikel 13b van de Opiumwet, ook wel Wet Damocles genoemd. Met die wet mogen burgemeesters buiten de rechter om woningen of bedrijfspanden sluiten die in verband worden gebracht met drugshandel of andere criminele activiteiten. Het idee is dat met zo’n sluiting verstoring van de openbare orde hersteld wordt, bijvoorbeeld wanneer vanuit zo’n pand gedeald werd en de buurt daar last van had. Einde citaat.

Help me even, maar volgens mij was er voor de inval bij de familie Xhofleer geen sprake van criminele activiteiten noch was er sprake van enige verstoring van de openbare orde. De enige verstoring van de openbare orde was de inval ‘s morgens vroeg toen er met een hoop kabaal en disproportioneel geweld de woning van de familie binnengevallen werd. De inval was overigens wegens het vermoeden van witwassen. En niet wegens het vermoeden van het handelen in drugs. Het kwam de burgemeester achteraf goed uit, want op alle punten waarop de inval opgezet was is de familie Xhofleer vrijgesproken. Weet u nog? De burgemeester gelooft toch in de rechtstaat? Maar wederom blijkt dat de burgemeester misbruik gemaakt heeft van zijn positie. 

Ja, ik begin er weer over omdat de zaak nog niet beslecht is


U zult wel denken, begint die gozer er nu weer over. Ja, ik begin er weer over omdat de zaak nog niet beslecht is. De familie wacht op de volgende rechtszaak en zit nog steeds in angst dat ze het huis uitgezet worden. Waarom? Om een lullige hoeveelheid wiet die niet eens eigendom was van de familie. Door een stomme omstandigheid, pesterijen van de gemeente zie andere artikelen over dit onderwerp) en een burgemeester die zichzelf in een hoek gedreven heeft en niet wil toegeven dat hij een beetje doordraaft. Onze burgemeester is zelfs nooit op het terrein van de familie Xhofleer geweest. Ik vind dat triest. Je weet dat er een familie behoorlijk angstig is in jouw dorp en je laat je gezicht niet zien. Tja, voor een lintje is de man wel te porren, maar een moeilijk gesprek voeren zit schijnbaar niet in z’n arsenaal.

Ik roep u nogmaals op burgemeester. Stop de rechtszaken, stop het uitgeven van gemeenschapsgeld. Wees een kerel en ga naar de familie toe en zeg dat de familie lang genoeg gestraft is. Bedank ze dat ze 6 dagen in de week open zijn voor de burgers uit Cuijk voor oud papier en metalen. Dank ze dat ze gemiddeld 150 personen per dag op hun terrein toelaten voor mensen die van hun troep af moeten. Misschien wint u dan weer het respect van een groot aantal inwoners van Cuijk. Mijn respect wint u dan zeker weer terug.

Ik vraag ook aan iedereen die zich ingezet heeft om de familie Xhofleer te steunen niet bij de pakken neer te zitten, maar actief te blijven om de burgemeester en zeker ook de gemeenteraad op andere gedachten te brengen.

Nico Nibbering, Cuijk

Meer berichten