<p>Het asielzoekerscentrum in Overloon.</p>

Het asielzoekerscentrum in Overloon.

(Foto: De Maas Driehoek)
INGEZONDEN

‘Crisis op de woningmarkt: Bouw daarom AZC in Overloon om naar woningen!’

  •   keer gelezen   Ingezonden

De crisis op de woningmarkt is nog nooit zo groot geweest als op nu. Op dit moment is zo’n twintig procent van de Nederlanders, of wel 3,5 miljoen mensen, op zoek naar een woning. En dat dat niet makkelijk is, is meer dan duidelijk geworden.De huizenprijzen blijven maar stijgen en vooral voor starters is het onbegonnen werk om op dit moment een huis te kopen. En dat levert stress op. Bijna zestig procent van de woningzoekenden ervaart stress of piekergedachten als het gaat om het vinden van een nieuwe woning in de huidige tijd.

VVD Land van Cuijk zet daarom niet alleen in op bouwen, bouwen en nog eens bouwen in alle segmenten maar kijkt juist ook naar waar de kansen liggen als het gaat om leegstaande gebouwen en kantoren en hoe we de dienstverlening hieromtrent kunnen verbeteren. De nieuwe gemeente Land van Cuijk moet hierin straks faciliteren door flexibel maatwerk te bieden, zowel binnen als buiten de kernen en niet, zoals nu gebeurt in veel gemeentes, zich vast blijven klampen aan statische woonprogramma’s. Wij zijn van mening dat de nieuwe gemeente zo flexibel mogelijk om moet gaan met bestemmingsplanvoorschriften. Ook het vergunningstraject kan en moet sneller en soepeler dan de huidige twee jaar die er gemiddeld voor staat.

Zo biedt het AZC-pand in Overloon een prachtige kans om na de contractbeëindiging per juni 2022 om te bouwen tot een appartementencomplex voor woningzoekenden uit de regio. Hetzelfde geldt voor het AZC in Grave op termijn. Deze unieke mogelijkheid biedt niet alleen de kans om jongeren die veelal elders studeren weer terug te laten keren naar hun eigen streek, ook voor ouderen en alleenstaanden kan dit een geweldige oplossing zijn om op een unieke locatie midden in het groen te wonen. Dit plan vergroot hiermee de mogelijkheden tot doorstroming binnen de huizenmarkt.

Met een mix van de hierboven genoemde maatregelen kunnen we het woningaanbod vergroten. Dit moet het nieuwe fundament vormen van het woningbeleid van de gemeente Land van Cuijk. Voor ons staat vast dat het prettig wonen, werken en recreëren is én blijft in onze nieuwe gemeente.

Ron de Bakker, Overloon
Lijst 4 VVD Land van Cuijk

Meer berichten