Twan Stiphout, oud-voorzitter Vereniging “De Metworst”, bij de Wilhelminaboom.
Twan Stiphout, oud-voorzitter Vereniging “De Metworst”, bij de Wilhelminaboom. (Foto: )
INGEZONDEN

‘Boxmeerse Walk of Fame’

  •   keer gelezen   Ingezonden

Ik was aangenaam verrast toen ik zag dat er in de Steenstraat een “Walk of Fame” is gecreëerd. Prachtige tegels voor de winkels met daarop de namen van de winnaars van onze wielerronde ‘Daags na de Tour’. Een geweldig initiatief, mijn complimenten aan de bedenker en realisator van dit mooie eerbetoon!

Mijn blauw-witte Metworsthart begon sneller te kloppen en de gedachte kwam bij mij op om onze eigen Boxmeerse helden, onze oud-Koningen, ook op deze manier een blijvend plekje te geven in de Boxmeerse winkelstraat. Wat een prachtig eerbetoon zou dat zijn voor Nederland’s oudste traditie waar we met z’n allen zo trots op zijn. Ik besloot om me hier hard voor te maken en heb mijn idee op FaceBook gedeeld. Hierop heb ik vele positieve reacties mogen ontvangen. Inmiddels is er overleg geweest met de Voorzitter van Vereniging “De Metworst”, Dick Goossens, en grafisch ontwerper Corn Zelten. Beiden zijn zeer enthousiast. Over de locatie waren we het snel eens: rondom de Wilhelminaboom, de plaats waar de nieuwe Koning door onze Beschermvrouwe wordt gekroond. Hoe mooi zou het zijn als we op Metworstmaandag met de Gekkekar gevolgd door de Metworstruiters op weg naar het Vortums Veld langs onze eigen Boxmeerse “Walk of Fame” lopen. De Jonggezellen op weg om hun grootste droom te verwezenlijken en Koning van de Metworst te mogen worden en daarna ook nog eens je eigen tegel te mogen leggen op de plek waar je wordt toegejuicht als je Boxmeer binnenkomt.

Op de foto zien jullie het conceptidee, er zal nog overleg moeten plaatsvinden met de Gemeente maar ik heb er alle vertrouwen in dat zij achter het idee zullen staan en hun medewerking zullen verlenen. Naast de tegels is er ook het idee om bij de Wilhelminaboom een zuil te plaatsen waarop men via een QR-code op de website van de Vereniging de oud-Koningen met jaartallen kan vinden en de bezoekers van het Centrum van Boxmeer kennis kunnen maken met de geschiedenis van ”De Metworst”. Wordt vervolgd...!

Twan Stiphout

Meer berichten