<p>De Elsenhof in Sambeek.</p>

De Elsenhof in Sambeek.

(Foto: Martijn Schwillens)
ingezonden

‘Bestuur de Elsenhof laat beheerster vallen’

  •   keer gelezen   Ingezonden

Na jarenlang goed samengewerkt te hebben, lijkt het erop alsof het bestuur van de Elsenhof (in Sambeek, red.) de kant gekozen heeft van een lid van de dorpsraad/van de nieuw op te richten MFA en de beheerster Susan Nabuurs laat vallen.

De beheerster die jarenlang alleen de kar getrokken heeft, en ervoor gezorgd heeft dat wat er nu staat, op haar conto bijgeschreven mag worden. Alles kwam op Susan Nabuurs’ schouders terecht. Daarvoor onze grote complimenten, jij had ook een ieder, jong en oud, arm en rijk. De beheerster weet exact wat er binnen de muren van de Elsenhof dagelijks afspeelt. Zij is dan ook diegene die wel degelijk invloed moet hebben op de tekeningen van het nieuw op te richten MFA te Sambeek.

Buitenstaanders binnen de stichting MFA weten dan ook niet, wat er binnen gebeurt, en moeten zich dan ook niet gaan bemoeien met het maken van tekeningen die niet realistisch en/of haalbaar zijn. De kracht van een goedlopend MFA is betrokkenheid van de gehele gemeenschap, iets wat er volgens ons, de gebruikers, niet is.

Op de laatste bijeenkomst waren er in totaal maar zo’n 45 dorpsgenoten inclusief wat gebruikers. Als beheerster moet je zicht hebben op wie er binnen komt, en wie het pand verlaat. De beheerster is het visiteplaatje. Niet het bestuur en zeker niet personen van buitenaf die tekeningen er doorheen willen drukken.

Jullie kunnen slopen, maar Susan is niet te slopen. Wat daar gebeurd is, kan absoluut niet door de beugel en het daglicht niet verdragen. Daar komt als laatste ook nog eens bij dat het gehele bestuur van de Elsenhof geen afstand genomen heeft van de aantijgingen van een lid van de dorpsraad tegen de beheerster.

Het totale bestuur van de Elsenhof behoort achter haar beheerster te staan. Nu laten ze haar vallen als een baksteen. Wij hopen dan ook als vaste gebruikers dat de gemeente nu opstaat en ingrijpt. Zij zijn per slot van rekening geldschieter in dit verhaal. Wij willen met dit verhaal naar buiten komen, omdat Susan dit niet verdient na 15 jaar hard werken.

Dit was haar lust en haar leven. Alles heeft ze gedaan in het belang van het nieuw op te richten MFA. Gewoon te schandalig voor woorden. Of Susan terug of... de rest er allemaal uit.

Fijne jaarwisseling en een goed en gezond 2022.

Enkele gebruikers van de Elsenhof
Sambeek

Meer berichten