De bewaarkaart 'Wij staan voor je klaar' van de gemeente Land van Cuijk.
De bewaarkaart 'Wij staan voor je klaar' van de gemeente Land van Cuijk. (Foto: Eigen foto)
ingezonden brief

‘Wij staan voor je klaar?’

  •   keer gelezen   Ingezonden

Onlangs ontving ik de welkomstbrief en de bewaarkaart van waarnemend burgemeester Hillenaar van de gemeente Land van Cuijk. Het verbaasde me dat deze brief wel per post verstuurd werd en dat dit voor de afvalwijzer niet mogelijk bleek. 

In de krant las ik dat men nu toch de afvalwijzer telefonisch bij de gemeente kan aanvragen. In een telefonisch gesprek met de gemeente, kregen anderen en ik te horen dat het nog weken kan duren voordat de afvalwijzer in de brievenbus ligt. In hoeverre gaat het door de gemeente gebruikte argument “duurzaamheid” op? In de verkiezingscampagne is veel geld en papier gebruikt om de burger te verleiden te gaan stemmen.

Goede communicatie tussen gemeente en inwoners is essentieel! Ook voor burgers die niet digitaal onderlegd zijn of laaggeletterd. Tevens is het belangrijk dat een brief gericht aan Burgemeester en Wethouders door hen gezien wordt en niet ongelezen wordt doorgestuurd.

Informatie die belangrijk is voor direct betrokken burgers, moet mijn inziens altijd mondeling of schriftelijk op papier worden verstrekt.

Annie van Voorst
Cuijk

Meer berichten