<p>&#39;Steeds meer problemen, die (mede) veroorzaakt worden door de intensieve landbouw komen naar buiten &#39;</p>

'Steeds meer problemen, die (mede) veroorzaakt worden door de intensieve landbouw komen naar buiten '

(Foto: Archief)
Ingezonden

‘Achter de wolken schijnt de zon’

  •   keer gelezen   Ingezonden

We kunnen niet meer om het stikstofprobleem heen met schade aan de natuur en onze gezondheid; we kunnen niet meer om het klimaatprobleem heen, en verzekeraar ASR laat weten, dat er ingegrepen moet worden, omdat anders de premies niet meer zijn op te brengen.  Als gevolg van de oorlogsfratsen van Poetin wordt nog eens duidelijk, dat olie en gas zeldzaam aan het worden zijn en minder energieverbruik onvermijdelijk is.

De kunst in het leven is om ook buiten je eigen bubbel te kijken; daar zouden best oplossingen kunnen liggenDiverse diersoorten staan op uitsterven en uiteindelijk zitten daar ook de beestjes bij die als natuurlijke vijand de gewassen beschermen en bevruchten.

En wat misschien nog wel het meeste aanspreekt, is dat het inkomen van de boer, zwaar onder druk staat in dit systeem; een systeem waarbij veel geld verdwijnt in de zakken van de kunstmesthandel, bestrijdingsmiddelenhandel, zaadhandel, de veevoerleveranciers, dierenarts en de energieleverancier.

Misschien kan het ook anders. Goed verdienen door veel minder kosten te hebben; en dat in samenhang met de burgers in onze gemeente Land van Cuijk. Deskundige inleiders kunnen je daarover vertellen. Over een zonnige toekomst.

Op 20 april 2022 vindt er een derde avond plaats i.h.k.v Omgevingswet, waarbij burgers toegerust kunnen worden om vorm te geven aan het begrip Participatie uit die wet. Want onze nieuwe gemeente moet daarmee aan de slag en maakt een nieuwe omgevingsvisie. Het gaat deze keer over landbouw en natuur.

Willem, je bent uitgenodigd. Je kunt je aanmelden op omgevingswet@mlvc.nl en als je dat doet krijg je van mij een pilsje. Zie ik je op 20 april om 19.30 uur in de Jachthoorn in Sint Hubert?

Geert Verstegen, Milieuvereniging Land van Cuijk


Meer berichten