<p>In april werd het Weijerpark feestelijk geopend. De aangelegde wadi doet echter veel stof opwaaien.</p>

In april werd het Weijerpark feestelijk geopend. De aangelegde wadi doet echter veel stof opwaaien.

(Foto: Gemeente Land van Cuijk)
ingezonden brief

‘Enorme wadi in Weijerpark was niet nodig geweest’

  •   keer gelezen   Ingezonden

Met de reactie van de bewoners aan De Raetsingel in Boxmeer, ben ik het helemaal eens. Deze enorme wadi was niet nodig geweest.

Parallel aan het park loopt een sloot, voor wateropvang. Deze sloot ligt daar al honderdje jaren en heeft altijd naar behoren haar werk gedaan. Deze sloot is maanden geleden vakkundig uitgegraven, verdiept en verbreed met messcherpe zijkanten. Een staaltje vakmanschap, complimenten voor de kraanmachinist. Wat schetst onze verbazing, 2/3 weken later wordt de sloot op wrede manier gedempt. Vrachtwagens vol zwart zand worden er in gekieperd. Naast het brugje naar de Weijerstaete toe wordt een dam aangelegd om te voorkomen dat er nog water in de sloot kan lopen.

Maar het tij kan nog worden gekeerd. Vraag deze uitmuntende machinist, nog één maal om de sloot weer te herstellen (duurt een week) en buig de afvoerpijp van De Raetsingel om naar deze geweldige lange sloot. Het zand dat vrij komt, kan weer in de lege wadi worden gestort, zodat daar een gazon of mooi plantsoen kan komen. Met hopelijk wat banken, zodat wandelaars en fietsers daar in de zomer hun krentenbolletje kunnen opeten. Zelf noem ik het allang geen Weijerpark meer, maar wadipark. Dus a.u.b., maak dit snel in orde! Iedereen blij en gelukkig.  

Toos van Hemert
Boxmeer.

Meer berichten