Conflict rond Peuterette blijft gemoederen in Holthees bezighouden.
Conflict rond Peuterette blijft gemoederen in Holthees bezighouden.

'Holthees wordt telkens door gemeente gekleineerd' (ingezonden)

  •   keer gelezen   Ingezonden

Wie zich hier niet verbaasd, of tenminste verwonderd, wordt niet gehoord maar wel bedonderd. Wat is er toch allemaal aan de hand in dit dorp en waar hebben wij dat toch allemaal aan te danken? Het lijkt hier in Holthees de gewoonte te worden dat onder het motto 'weg is weg' vriend en vijand telkens gekleineerd worden door onze gemeente, vooral in de vakantie ('komkommertijd') moeten wij hier extra alert voor worden, want dan gebeuren er telkens rare dingen, zoals ook weer de afgelopen weken.

Zelf kwam ik voor de grootste verrassing aller tijden. Ik wilde met frisse moed mijn pas nieuwe jeu de boulesbal gaan uitproberen op de door ons zelf gemaakte nieuwe baan, naar dat ging mooi niet door. De banen waren met een groot hekwerk afgesloten en het leek er op dat alles in recordtijd gesloopt moest worden, want de aannemer was al bezig en niemand wist waar we aan toe waren.

Zelfs onze gewaardeerde dorpsraad wist van niets en toen zat er niets anders op dan ook met de grootste brandspoed weer actie te voeren om nog te redden wat er te redden valt. Haastige spoed is maar zelden goed, dat bleek ook hier. Wat mij betreft had de neus op deze ludieke actie wat korter mogen zijn, maar dan wel van elke figuur, want bewijsbaar staat vast dat in ieder geval het afgelopen jaar tenminste door het hele college niet de waarheid wordt verteld.

Wij, inwoners, samen met de dorpsraad, gaan er vanuit dat wij met onze vorige 'weg is weg'-actie, onze gemeente hebben gered van een grote toekomstige financiële ramp en dat we daar in positieve zin wat voor terug zouden krijgen. Niets blijkt minder waar, en weer worden we hier op eenzelfde manier zonder overleg meedogenloos afgestraft.
Onze conclusie is duidelijk. Een toekomstige mini-Brexit wordt ook hier steeds duidelijker, want we hebben niets, we krijgen hier niets en de weg naar tenminste iets wordt ons telkens afgesloten voor niets. Wij blijven (op een enkeling na) achter onze dorpsraad staan en degene die het hier niet mee eens is, mogen zich ook op eenzelfde manier laten horen. Zodoende komt er tenminste nog wat leven in de brouwerij voordat Holthees langzaam maar zeker in een spookdorp zal veranderen.

H. van Dijk, geboren en getogen in Holthees

Meer berichten