Zes bureaus komen hun visie op Grave 'als historische vestingstad' presenteren.
Zes bureaus komen hun visie op Grave 'als historische vestingstad' presenteren.

Zes bureau's presenteren hun visie op 'Grave als historische vestingstad'

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

GRAVE | In de week voor kerstmis zullen zes bureaus in de raadszaal in Grave een presentatie geven over hun 'visie op hoofdlijnen' op de stedenbouwkundige en landschappelijke mogelijkheden van het profiel van de stad Grave als historische vestingstad. De bijeenkomsten zijn openbaar.

Door Annelies Graafsma

Eerder, in 2015, had de gemeenteraad het college al de opdracht gegeven een stedenbouwkundige en landschapsarchitect 'van naam en faam' te zoeken voor het Visioterrein (voormalig blindeninstituut) in samenhang met de oude stad. Het college zegde toe een shortlist samen te stellen. In de laatst gehouden gemeenteraadsvergadering werd de druk door fractievoorzitter Jacques van Geest (VPGrave), om nog dit jaar met de presentaties van bureaus te komen, verder opgevoerd. En met resultaat.

'Buitengewoon tevreden'
Van Geest reageert telefonisch: "We zijn buitengewoon tevreden over de kwaliteit van de voorgestelde bureaus. Als raadsleden waren we in de gelegenheid voorstellen te doen. Daar hebben we driftig gebruik van gemaakt. Jammer is dat wij als raad alleen bij de presentaties kunnen aanschuiven, we hadden graag een grotere betrokkenheid gezien. We hadden de bureaus graag in een aparte sessie willen bevragen."

Brede visie
Van Geest: "Tijdens de bespreking van het project 'Nieuwe haven' hebben we gevraagd of het college ervoor zou voelen om het hele Waterfront, zoals Oranjebastion, Scheepswerf en Prinsenstal, in het Visio-project te integreren. Het college heeft dit advies overgenomen. Van de stedenbouwkundige en landschapsarchitect wordt nu verwacht dat men een visie neerlegt op de vestingstad in zijn geheel."

Presentaties
De presentaties vinden plaats in het gemeentehuis op maandag 19 december om 14.00 uur en 15.30 uur, op dinsdag 20 december om 13.30 uur en 15.00 uur, woensdag 21 december om 10.30 uur en op donderdag 22 december om 10.30 uur (zie gemeentelijke website voor namen geselecteerde bureaus). Het Graafse college van B en W neemt vervolgens in januari 2017 een besluit over de stedenbouwkundige en landschapsarchitect.

Meer berichten