Summmertime zoekt standhouders voor kerstmarkt Gennep.
Summmertime zoekt standhouders voor kerstmarkt Gennep.

Gennep komt in stemming voor kerstmis

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

GENNEP | In het grote aanbod van kerstmarkten in de regio weet de organisatie van het evenement in Gennep zich te onderscheiden. Waarom, dat laten Stichting SuMmertime en 4Events zien op zaterdag 10 en zondag 11 december tijdens de Kerstmarkt in hartje Gennep die zich voortdurend blijft ontwikkelen.

Door Jos Gröniger

De Kerstmarkt die ontstaan is op initiatief van Stichting Speel-O-Theek Gennep wordt sinds drie jaren georganiseerd door Stichting SumMmertime, dat ook zorg draagt voor het gelijknamige jaarlijkse zomerfestival op de Markt in Gennep. In het verleden heeft SumMmertime de organisatie van de viering '70 Jaar bevrijding Gennep' voor zijn rekening genomen. "Ook zijn wij betrokken bij de festiviteiten rond 400 jaar stadhuis Gennep", zegt Marian Leideritz, "en bovendien werken we nu al aan een kerstmarkt in Dickens-stijl, die volgend jaar gehouden wordt."

Bezetting rondom
"We hebben een groeiend aantal stands op onze kerstmarkt", zegt Leideritz, "We gaan van 13 naar 22 kramen." De Markt voor het historische stadhuis wordt zaterdag en zondag volledig omzoomd met stands. "Het aanbod in de kraampjes is geënt op het kerstfeest. Zo worden kerstartikelen, zoals ambachtelijke producten, sieraden, cadeauartikelen en andere zaken te koop aangeboden. Voor de inwendige mens wordt er glühwein, warme chocomelk, soep en andere drank geserveerd en ook wordt er heerlijke riefkoek gebakken", zegt Leideritz.
Ook de oren en ogen worden verwend op de Gennepse Kerstmarkt. "Op zaterdag klinken de liederen van de koren Creation uit Cuijk, Con Colore uit Gennep en Vocal Spirit uit Siebengewald. Het Trombone Quintet uit Gennep zorgt voor blaasmuziek", zegt Michiel Ponjee. Op zondag 11 december reizen de koren Hoor's uit Horst en het Oeffeltse Caecilia naar Gennep voor een optreden op de markt. Een 'thuiswedstrijd' is weggelegd voor popkoor Cheers en Brass Gennep, dat het instrumentale deel verzorgt. Een levende kerststal geeft extra sfeer aan de kerstmarkt in de Niersstad.
De Kerstmarkt in Gennep is op zaterdag 10 en zondag 11 december geopend van 13.00 tot 18.00 uur. De entree is gratis.

Meer berichten