Freek de Jonge komt met 'De Peiling' naar de Schouwburg. (foto: ANP)
Freek de Jonge komt met 'De Peiling' naar de Schouwburg. (foto: ANP)

Freek de Jonge peilt de stemming in Cuijk met z'n vijfde verkiezingsconference

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

CUIJK | Cabaretier Freek de Jong komt op vrijdag 16 december naar de Schouwburg Cuijk met zijn voorstelling 'De Peiling. In zijn alweer vijfde verkiezingsconference gaat De Jonge op zoek naar wat mensen verdeelt en bindt.

Op woensdag 15 maart 2017 vinden de Tweede Kamerverkiezingen plaats en mag Nederland weer naar de stembus. Voor het eerst sinds mensenheugenis zal het kabinet VVD-PvdA de rit gaan uitzitten. Alle reden voor de vijfde verkiezingsconference van Freek de Jonge. Na 'De Stemming' (deel 1 t/m 4, in 2002, 2006, 2010 en 2012) zal Freek, gebruikmakend van de in ons zo zwaarbevochten vrijheid van meningsuiting, wederom de aanloop naar de verkiezingen aangrijpen om de staat van het land te duiden en de stemming te peilen. De statistieken tonen aan: de peiling zorgt voor de juiste stemming bij de verkiezing en de stemming bij de verkiezing voor de onjuiste peiling.

Verdeelt en bindt
Na een jaar als Honorary Fellow aan de Faculteit der Geesteswetenschappen van de UvA stort Freek de Jonge zich weer op het theater en zal hij, met het oog op deze naderende Tweede Kamerverkiezingen, verder op zoek gaan naar wat mensen verdeelt en bindt. Over de laatste voorstelling van De Jonge schreef Algemeen Dagblad: 'Freek weet de staat van het land nog steeds perfect te vangen in (...) en geeft hij zijn al meer dan imposante oeuvre nieuwe diepte.'
'De Peiling' is vrijdag 16 december om 20.15 uur in de Schouwburg Cuijk. Meer informatie en tickets à 27,50 euro (inclusief consumptie/garderobe) via www.schouwburgcuijk.nl.

Meer berichten