Mensen maken samen een mozaïekwand in de ontmoetingsruimte bij Verdeliet. (foto: Marcel Heeres)
Mensen maken samen een mozaïekwand in de ontmoetingsruimte bij Verdeliet. (foto: Marcel Heeres)

Nieuwe ontmoetingsruimte bij Wereldtuin Verdeliet in Cuijk

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

CUIJK | De afgelopen maanden is naast alle tuin, educatieve en culturele activiteiten, flink getimmerd aan het gebouw (voorheen een dierenverblijf) van Wereldtuin Verdeliet in Cuijk, dat nu een prachtige en functionele leef keuken/kantoor heeft. De komende weken wordt er nog gewerkt aan de ontmoetingsruimte.

Met hulp van Wim Kol (architect) en Rien Hofmans (bouwbegeleider) en vele vrijwillige inzet heeft Verdeliet straks een ontmoetingsruimte met een rond houten plafond met aangepaste toilet en een atelier voor workshops, e.d.. Begin 2017 is het klaar voor eigen gebruik, activiteiten en verhuur. Ook het dak is in september vernieuwd (voorheen een asbest dak) en het Merletcollege heeft hun loods naast de kas beschikbaar gesteld, wat betekent meer opslagruimte. De GGZ en UWV maken ook gebruik van de ruimte voor bijeenkomsten naast andere huurders. Verdeliet kan zo groeien door inzet van medewerkers (ruim 60 vrijwilligers), wijkbewoners én rekenen op financiële steun van ondernemers en fondsen.

Nieuw bestuur
Verdeliet is op zoek naar nieuwe bestuursleden als aanvulling op het huidig bestuur. Belangstelling en/of meer willen weten over de toekomstvisie en taken van de bestuursleden? Neem dan contact op via het e-mailadres (verdeliet@hotmail.com) en er wordt een kennismakingsafspraak gemaakt. De tuin heeft nu een korte winterstop tot 16 januari 2017. Wereldtuin Verdeliet Land van Cuijk ligt aan de Toermalijnlaan 40 in Cuijk. Meer informatie op www.wereldtuinverdeliet.nl.

Meer berichten