Emile Arts en Leon Wellens van Kuculecu zijn zeer tevreden met de door Nutricia aangeboden hulp.
Emile Arts en Leon Wellens van Kuculecu zijn zeer tevreden met de door Nutricia aangeboden hulp.

Vrijwilligers Nutricia beklinkeren plein voor toneelstuk Haps

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

HAPS | Toneelvereniging Kunakra te Haps bestaat in 2017 alweer vijftig jaar. Dit wil zij groots vieren door een openluchtspektakel voor te bereiden. De beoogde locatie, een veld aan de Kampsestraat, werd afgelopen vrijdag in een tijdbestek van twee uur door een 50-tal vrijwilligers van Nutricia uit Cuijk letterlijk beklinkerd.

In samenwerking met de stichting Kuculecu is toneelvereniging Kunakra bezig met de voorbereidingen, zowel voor als achter de bühne. Op de plek waar vroeger het 'Duits Lijntje' (tevens het doorlopende thema van het openluchtspektakel) liep, moest een groot plein met paden gemaakt worden als decor. "Veel zand moest er aan te pas komen, omdat het veld nogal drassig was door de weersomstandigheden. Hiermee was dus een hoop werk te verzetten en het valt niet mee om dit in korte tijd te realiseren", legt secretaris Richard Verbeek van Kunakra uit. "Toen was daar Nutricia, dat 50 vrijwilligers aanbood als project voor hun jaarlijkse kerst-liefdadigheid. Daar waar nodig, helpen zij al jarenlang mensen uit de brand door een paar uur de handen uit de mouwen te steken. Nou, dat was natuurlijk niet aan dovemansoren gericht en dus werd er gretig ja op gezegd."
In een tijdsbestek van twee uur maakten zo'n 50 vrijwilligers van Nutricia afgelopen vrijdag het plein zo goed als af. Nu kan de aandacht verlegd worden naar de voorbereidingen van het toneelstuk, dat op 16, 17, 18, 23, 24 en 25 juni gehouden gaat worden.

Meer berichten