V.l.n.r.: Marian Leidertiz, Henk Schepers, Mat Knapen, Ernst Lamers, Arnold Jansen en Michiel Ponjee vormen het bestuur van Summmertime. (foto: Ingrid Driessen)
V.l.n.r.: Marian Leidertiz, Henk Schepers, Mat Knapen, Ernst Lamers, Arnold Jansen en Michiel Ponjee vormen het bestuur van Summmertime. (foto: Ingrid Driessen)

Summmertime pakt groots uit voor jubileumeditie

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

GENNEP | De organisatie van Summmertime heeft groots uitgepakt voor de tiende (jubileum)editie, die plaatsvindt tussen 9 juni en 26 augustus. Hiervoor heeft het zomerfeuilleton de handen ineengeslagen met het organisatiecomité van 400 jaar stadhuis Gennep, dat in 2017 (groots) gevierd wordt. "We hebben onze nek uitgestoken door het budget groter te maken. Dit heeft ons inziens geleid tot een programma waar we snoeitrots op zijn", vertelt vice-voorzitter Henk Schepers.

Door Martijn Schwillens

"We wisten dat Summmertime zou samenvallen met de viering van 400 jaar stadhuis. Normaliter werken we met een budget van 35.000 euro, maar door de samenwerking met de Stichting Evenementen Gennep (SEG) is dat budget verveelvoudigd", vervolgt Schepers. "Normaal hebben we tien zaterdagen achtereen activiteiten, maar dat zijn nu twaalf zaterdagen met nog wat zondagen erbij geworden. Daarbij zitten ook nog een paar grote publieksactiviteiten waarvan we overtuigd zijn dat ze ook omarmd zullen worden door de omgeving van Gennep."

Historisch Weekend
Zo'n activiteit is het Historisch Weekend op 1 en 2 juli. "Met een spectaculaire opening. Dat weekend gaan we 400 jaar terug in de tijd. Het gehele centrum zal in het teken staan van oude ambachten, maar er is ook een roofvogelshow, een historisch karrenspel, er zijn re-enactors en oud-Hollandse spellen. Het Visserijmuseum heeft haar medewerking toegezegd en er zal nog een speciale act komen, die we nog even geheim houden. Het gehele weekend is gratis, dus we verwachten veel publiek."
Aanraders zijn volgens Marian Leideritz (PR) ook het Kunst- en Theaterweekend, Sacramentsprocessie en de Gilde Ontmoetingsdag. "Eén voor één speciale activiteiten", verzekert ze. "Daarnaast hebben we dit jaar ook veel voor de jeugd georganiseerd."
Meer informatie: www.summmertimegennep.com

Lees meer over Summmertime in nieuwsblad De Maas Driehoek van dinsdag 23 mei.

Meer berichten