De steiger voor pontje Zeldenrust in Sint Agatha. (foto: Hans Schiet)
De steiger voor pontje Zeldenrust in Sint Agatha. (foto: Hans Schiet)

'Kerkenpad Zeldenrust' voert langs drietal kerken

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

SINT AGATHA/MIDDELAAR | Vorig jaar werd voor de eerste keer 'Kerkenpad Zeldenrust' gehouden. Deze kunstzinnige activiteit, waarbij het gerestaureerde voetveer een belangrijke rol toebedeeld is, zal tijdens het Hemelvaartsweekend van 25 tot en met 28 mei weer ingezet worden bij de rondgang langs de kerken in Sint Agatha, Oeffelt en Middelaar.

'Zeldenrust' zal weer varen van donderdag 25 tot en met zondag 28 mei, tussen 11.30 en 17.00 uur. Het voetveer kan worden gebruikt tijdens 'Kerkenpad Zeldenrust', een fiets- en wandelroute van ongeveer 15 kilometer. Dit jaar zijn de kerken in Sint Agatha, Middelaar en Oeffelt geopend. In de kerk in Oeffelt zullen portretten te zien zijn van Edgard Claes. In Sint Agatha is in het klooster de tentoonstelling 'De witte karavaan' te zien zijn (over 150 jaar witte paters en witte zusters in Afrika). Ook de kloostertuin en het atelier zijn geopend. In Middelaar is er een hartelijke ontvangst en een 'technische' expositie van Toon Boumans rond het thema fiets.
'Kerkenpad Zeldenrust' is te voet en per fiets te volgen via de pijlen, met start bij elke kerk. De route inclusief vaartocht kost 2,50 euro. Kinderen mogen gratis mee.

Meer berichten