Streekagenda

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

Carillon zomerconcerten
Cuijk | In de Martinus Zuid toren in Cuijk worden deze maand gratis zomerconcerten gehouden. De zomerconcerten vinden plaats op elke vrijdag, van 4 tot en met 25 augustus, van 19.00 uur tot 20.00 uur. De zomerconcerten worden op vrijdag 4 augustus ingeluid door Roel Smit.

BBQ-feestje op Kasteel Tongelaar
Mill | Op het binnenplein van Kasteel Tongelaar wordt op 5 augustus gefeest met live-muziek van Desolation en eten van chefkok Hans. Het BBQ-feest begint om 19.00 uur en duurt tot 23.00 uur, naborrelen mag. De kosten bedragen 20.00 euro p.p. Een tafel reserveren kan via het contactformulier op de Tongelaar-website: kasteeltongelaar.nl

Langenboomse kermis
Langenboom | Vier dagen feest in Langenboom. Op zaterdag 5 augustus begint de kermis in Langenboom. Van zaterdag 5 augustus tot en met dinsdag 8 augustus zijn er op het kermisterrein diverse attracties en kramen te vinden. Houd de Facebookpagina in de gaten voor het programma.

Fietstocht 1944/1945
Vierlingsbeek | Onder leiding van één of twee gidsen door het verboden gebied tijdens de evacuatie in 1944/1945 fietsen. Deze fietstocht staat zaterdag 5 augustus op het programma. De tocht start bij de kerk in Vierlingsbeek, naast Café Thijssen. Van 13.30 uur tot 17.00 uur. De tocht gaat door bij goed weer.

Kofferbakverkoop door Gilde
Beugen | Gilde Beugen organiseert een kofferbakverkoop op het Kerkplein in Beugen. De kofferbakverkoop is te bezoeken op zondag 6 augustus van 9.00 uur tot 15.00 uur. De stadhouders zijn welkom vanaf 7.00 uur. Voor meer informatie: www.kofferbakverkoopbeugen.nl.

Met de huifkar door staatsbos
Wanroij | Deze zomer staan er een aantal huifkartochten door het staatsbosgebied bij Wanroij gepland. De tochten starten bij Vakantiepark De Bergen in Wanroij. De eerste tocht vindt plaats op zondag 6 augustus en vertrekt om 10.30 uur. De kosten van de tocht bedragen 12.50 euro p.p. Inschrijven kan via de site: www.sprongvooruit.com.

Bier en Boten
Ottersum | Een middagje kanovaren en daarna lekker doorzakken met een biertje bij Roepaen Podium aan de Kleefseweg in Ottersum. Dat is de gedachte achter Roepaen Beers x Boats op zondag 6 augustus, een kanotocht over de Niers met na afloop een bierproeverij door d'Ooijevaer. Van 13.30 uur tot 17.30 uur. Er is slechts een beperkt aantal plekken beschikbaar.

Wandelen vanaf 'De Buitenboel'
Holthees | De Buitenboel organiseert samen met IVN De Maasvallei een wandeling door het stroomgebied van de Molenbeek en langs de Maas. De tocht start op woensdag 9 augustus om 13.30 uur. De kosten voor deze excursie bedragen 5.00 euro. Voor informatie bel Dorette van Loon, tel. 0478-736463.

Meer berichten