Lenige dames in de zijspannen. Ook de zijspannen zijn weer te zien tijdens de races.
Lenige dames in de zijspannen. Ook de zijspannen zijn weer te zien tijdens de races.

Ronkende klassieke motoren rond Aldendriel

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

MILL | Op het gelegenheidscircuit rondom kasteel Aldendriel in Mill worden op zondag 6 augustus weer de jaarlijkse klassieke demoritten van de Historische Motorsport Vereniging HMV verreden. Races met klassieke motoren zijn erg populair en worden in het seizoen in heel Nederland gehouden.

Aan de start verschijnen alle reguliere HMV klassen, vanaf 50- tot en met 500cc, de Zijspanklasse en voor echte nostalgie inclusief de authentieke zwart lederen motorkleding is er de Pré 50 klasse, samen met de 125cc Veteranenklasse. De motoren zijn tot en met bouwjaar 1965, m.u.v. van de 50cc en Zijspanklasse welke tot en met bouwjaar 1972 zijn. Vele merken van weleer, zoals Kreidler, Jamathi,Moto Morini, Sparta, DKW, Norton, Rudge, BMW, Matchless, Bennelli, MV Agusta en Gilera komen aan de start. Het begint met een machinekeuring en training waarna alle klassen aan de start komen voor hun eerste manche. Na de pauze rijden alle klassen nog een keer, waardoor er volop gelegenheid is om van alles te genieten. Maar men kan ook een kijkje nemen op het rennerskwartier, waar de rijders graag hun fraaie motoren willen laten zien en uw vragen over de vaak bijzondere machines zullen beantwoorden. Diverse rijders uit de gemeente Mill en omgeving staan ook op de deelnemerslijst zoals in de 50cc Tonny van Duren met de Minarelli, Walter Hendriks uit Langenboom met de Moto Villa, en in de 125cc klasse Erik Bolt (Moto Morini), Antwan Verbruggen uit Zeeland met de Moto Morini Corsaro, Jan Laurense uit Boekel met Ducati. Jan rijdt ook nog in de 350cc klasse, plaatsgenoten van Jan rijden nog in andere klassen.

CMDT
In de demonstratie van de CMDT/Kostwinder-groep zal dit jaar o.a. weer Leo Peeters uit Langenboom met zijn bijzondere 4-cilinder 250cc Honda meerijden. Een prachtige replica van de Honda RC 162 met een specifieke en bijzondere sound die liefhebbers als muziek in de oren klinkt. Hij trok de afgelopen jaren veel bekijks. Ook Theo Reijnen uit Grave staat weer op de lijst met zijn 4 cilinder Gilera. Jan Kostwinder en zijn zonen zijn wellicht ook van de partij net als Frank van Zutphen uit Gemert met de 250cc Aprilia, Hans Tunnissen met de Suzuki GSXR 750 uitgevoerd als Barry Sheene replica. Oud 50cc wereldkampioen Henk van Kessel zal als toeschouwer aanwezig zijn.
De trainingen op 6 augustus beginnen om 10.00 uur en om 12.45 uur is de start van de eerste manche. De entree voor de races bedraagt voor volwassenen vanaf 16 jaar slechts € 5 en jeugd tot 16 jaar heeft onder begeleiding gratis toegang. Ook het parkeren is gratis en dichtbij het circuit waar sanitaire voorzieningen aanwezig zijn en uiteraard ook een hapje en een drankje te koop is. In een groot defilé rijdt iedereen na afloop nog een ronde.

Meer berichten