De vakantiejaarmarkt trekt elk jaar duizenden bezoekers.
De vakantiejaarmarkt trekt elk jaar duizenden bezoekers.

Vakantiejaarmarkt weer op 2 augustus

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

MILL | De Vakantiejaarmarkt in Mill wordt voor het 34e achtereenvolgende jaar op 2 augustus van 10.00 uur tot 18.00 uur gehouden. Sinds 2006 zijn RKSV Juliana Mill en Stichting Activiteiten Mill verantwoordelijk voor dit evenement, waar elk jaar bijna 20.000 bezoekers uit een grote regio op af komen.

In 1984 werd voor het eerst de Vakantiejaarmarkt gehouden. "Dat was een initiatief vanuit de weekmarkt", vertelt Jan van de Wiel, die namens voetbalvereniging Juliana betrokken is bij de organisatie. "De marktlieden wilden eens per jaar de weekmarkt wat groter en feestelijker opzetten. Vandaar dat ze extra marktkramen lieten komen, wat vermaak regelden en ook de horeca sloot hierbij aan."
"In 2003 besloot de eigenlijke stichting Vakantiejaarmarkt ermee te stoppen," vertelt Corné Kremers die als voorzitter van Stichting Activiteiten Mill ook betrokken is bij de Vakantiejaarmarkt. "De gemeente zag vanaf toen de Vakantiejaarmarkt als los evenement en twee jaar op een rij werd deze door een externe partij georganiseerd." Juliana organiseerde in die tijd al diverse jaren de braderie en samen met Stichting Activiteiten Mill besloot men om een vergunning aan te vragen om de Vakantiejaarmarkt te mogen organiseren.
Bij de Vakantiejaarmarkt hebben Juliana en SAM sinds 2006 assistentie van organisatiebureau Koolen en Koolen. Jan: "Wij verzorgen de vergunningen, hebben contacten met alle lokale ondernemers, doen de promotie en regelen alle vrijwilligers die ons die dag helpen. Koolen en Koolen heeft contact met de marktkooplieden en regelt dat gedeelte." "Zij organiseren in het hele land tal van grote markten en kennen veel meer kooplieden dan wij, waardoor we een veel gevarieerdere markt op kunnen zetten", vult Corné aan.
Ook dit jaar zijn er op de Vakantiejaarmarkt weer een kleine 300 marktkramen en verkoopwagens te vinden. Maar ook zijn er diverse attracties voor kinderen en terrasjes. "Bij dit alles kunnen we gelukkig rekenen op een groot aantal vrijwilligers," vertelt Jan. Meer info: www.vakantiejaarmarkt.nl

Meer berichten