Expositie over kunst uit de Langenboomse bossen

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

VELP | Schilder Bob de Winter, beeldenmaker Gijs van Lanen en fotograaf Wil Friesen zijn een aantal jaar geleden een gezamenlijk kunstproject gestart. Bij dit project moesten de drie kunstenaars voor een bepaalde periode hun inspiratie uit hetzelfde onderwerp halen. Als onderwerp is een scherp geografisch afgebakend gebied gekozen: de Langenboomse bossen.

De afspraak is al een aantal jaar geleden gemaakt en in die tijd hebben de drie kunstenaars regelmatig de Langenboomse bossen bezocht om er inspiratie voor hun werk te vinden. Ze gingen niet alleen naar de bossen voor de juiste ingeving, maar ook om er echt te werken. Zo is er geleidelijk aan een heuse collectie kunstwerken ontstaan. Bob, Gijs en Wil willen de collectie graag laten zien. Ze presenteren hun werken van 12 augustus tot en met 27 augustus in Kunst in het Kerkje van Velp NB.

Stichting Kunst in het Kerkje
Sinds 1977 zijn er wekelijks kunstexposities en concerten te bezichtigen in de voormalige R.K. Parochiekerk van Velp die dateert uit de 12e eeuw. De organisatie daarvan is in handen van Stichting Kunst in het Kerkje. Deze bestaat uit zo'n 15 enthousiaste vrijwilligers. Tevens organiseert Kunst in het Kerkje lezingen over culturele onderwerpen, muziekcursussen en bijzondere maatschappelijke projecten. Voor meer informatie: http://www.kunstinhetkerkje.nl/.

Meer informatie
De expositie is gratis te bezoeken op 12 augustus t/m 27 augustus 2017. Zaterdag en zondag van 11.00 uur tot 17.00 uur in Kunst in het Kerkje. Loefstraat 1, Velp NB.

Meer berichten