Eén groot deel van de cast van het toneelstuk 'In de schaduw van de rômfabriek'. (foto: Ingrid Driessen)
Eén groot deel van de cast van het toneelstuk 'In de schaduw van de rômfabriek'. (foto: Ingrid Driessen) Foto: Martijn Schwillens

Toneelproject afgesloten met gedenkteken

Kunst en cultuur 460 keer gelezen

SINT ANTHONIS | De organisatie van het openluchtspel 'In de schaduw van de rômfabriek' sluit het veelgeprezen project op maandag 25 september af met de onthulling van een bijzonder gedenkteken. Aansluitend kunnen belangstellenden een drietal exposities in de voormalige zuivelfabriek bezoeken.

Hoe het gedenkteken eruit ziet, wie de kunstenaar is en waar het komt te staan, dat wil de organiserende stichting openluchtspel Oploo nog niet prijsgeven. Wel het tijdstip van de onthulling, namelijk komende maandag om 17.00 uur. Een bewust gekozen moment, want juist op dit tijdstip werd de buurtschap in 1944 bevrijd van het Duitse juk. Een bevrijding met een rouwrand, zo weten de bezoekers van het openluchtspel intussen.
Belangstellenden zijn vanaf 16.30 uur welkom in de expositieruimte in de voormalige zuivelfabriek aan Den Hoek 10 in Sint Anthonis. Na enkele korte toespraken wordt het kunstwerk onthuld. Deze zeer passende herinnering aan de bewogen oorlogsjaren is bedoeld als eerbetoon aan de inwoners van de buurtschap. De realisering van het blijvend gedenkteken is mogelijk gemaakt dankzij een financiële bijdrage van de Rabobank Land van Cuijk en Maasduinen.

Exposities
Na de onthulling is er de mogelijkheid om tot 19.00 uur de exposities van de heemkring Sint Anthonis (zuivelfabriek De Eendracht), heemkring Oploo (Tweede Wereldoorlog) en Fotoclub Kiekuk (sfeerbeelden van de oude fabriek) te bewonderen. Tevens is er de mogelijkheid om het nieuwe boek 'De Romfabriek' aan te schaffen, evenals het tweeluik over de Sambeekse Hoek.
Voor alle info: www.openluchtspeloploo.com.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant