Kunstenaarscollectief Kunstkolk maakte alvast promotiefoto's langs de Maas voor de Open Atelier Route (foto: Wil Friesen).
Kunstenaarscollectief Kunstkolk maakte alvast promotiefoto's langs de Maas voor de Open Atelier Route (foto: Wil Friesen). (Foto: kunstroute boxmeer)

Kunstkolk druk met voorbereidingen Open Atelier Route

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

BOXMEER | Kunstenaarscollectief Kunstkolk is druk doende met de voorbereidingen voor de Open Atelier Route, die dit jaar in het weekend van 8 en 9 september plaatsvindt. Boordevol nieuw werk van de leden, gastkunstenaars en een openingsperformance.

Jaarlijks wordt er in het kader van de Open Atelier Route een foto gemaakt van alle Kunstkolk-leden en deze foto staat traditiegetrouw in het teken van 'het kleintje kunst': elk jaar wordt er een thema gekozen en elk lid van het collectief maakt aan de hand van dit thema een klein kunstwerk dat alleen tijdens de Open Atelier Route wordt verkocht. Het thema van dit jaar is verbonden met Boxmeer en de Maas: op de plek die voorheen De Loerangel werd genoemd is de jaarlijkse foto gemaakt. Wat precies het thema is en hoe dit door de Kunstkolkers is verbeeld, is nog een verrassing. De kleine kunstwerken staan op de centrale plek van de route; het gemeentehuis. Op verschillende locaties in de gemeente Boxmeer is nog meer werk van de leden en gastkunstenaars te zien en zijn de kunstenaars aanwezig. De feestelijke opening is op vrijdagavond 7 september en voor iedereen toegankelijk. Kijk ook op: www.kunstkolk.nl of de Facebook-pagina.

Meer berichten