Op zondag 16 juni vindt weer het Schaapscheerdersfeest plaats in de bossen van Sint Anthonis.
Op zondag 16 juni vindt weer het Schaapscheerdersfeest plaats in de bossen van Sint Anthonis.

Schaapscheerdersfeest: zondag 16 juni in de bossen van Sint Anthonis

Kunst en cultuur 372 keer gelezen

SINT ANTHONIS | Het leukste evenement midden in de natuur; dat is het Schaapscheerdersfeest dat zondag 16 juni plaatsvindt in de bossen van Sint Anthonis. Kinderen én hun ouders, opa's en oma's kunnen weer de hele middag plezier maken.

Voor de allerkleinste bezoekers is het Schaapscheerdersfeest één groot avontuur. Bak zelf broodjes boven het kampvuur of ga paardrijden op een echte Belgische Knol. Daarnaast is de scouting St. Patrick aanwezig met een stoer klimbos en een spectaculaire klimpaal. Er worden diverse leuke workshops voor kinderen aangeboden. Denk aan schilderen op een ezel, uilenballen uitpluizen, tekeningen maken van houtskool of een Indianen-krachtstok maken van een wilgentak. Wagenspeelgroep Karrespel uit Oploo is ook van de partij. Bij de stand van de IVN kunnen kinderen weer van alles onderzoeken en zien. In het kader van 'Nederland zoemt' is er speciale aandacht voor 'de bij'. De schapenscheerder is dit jaar ook weer van de partij en op de heide kunnen bezoekers zien hoe een herder met zijn hond een kudde bijeendrijft. Hilarisch is het zogenaamde 'appeltje schillen' waarbij mensen elkaar uitdagen in wie het eerst het appeltje heeft geschild door hard te trappen op twee fietsen op een rol!

Strippenkaart
Kinderen kunnen al deze activiteiten zelf beleven met de speciale strippenkaart die voor slechts 5,00 euro te koop is, Daarvoor krijgen bezoekers een middagvullend programma. Betalen kan dit jaar voor het eerst ook met een pinpas

Standhouders
Ook voor de volwassen bezoekers is er genoeg te beleven op het Schaapscheerdersfeest. Zo zijn er leuke standjes met producten gemaakt van natuurlijke materialen. Denk aan wenskaarten met afbeeldingen geïnspireerd op de natuur, voorwerpen van hout zoals vogelhuisjes, maar ook mooie beeldhouwwerken gemaakt van steen. Een imker legt uit hoe er honing wordt gemaakt een molenaar hoe de grondstoffen voor een brood worden bereidt.
Vanaf 11.00 uur rijdt er een treintje vanaf de parkeerplaats bij restaurant De Heksenboom (Bosweg 40 in Sint Anthonis) naar de Schaapskooi. De auto kan dan op de grote parkeerplaats bij het restaurant geparkeerd worden. Lopen of fietsen naar de locatie kan ook. De route staat aangegeven.

Algemene informatie
De entree is gratis. Bezoekers zijn zondag 16 juni welkom van 11.00 tot 17.00 uur. Om de rust van de schapen te garanderen, moeten honden kort aangelijnd blijven. De dag wordt georganiseerd door Staatsbosbeheer, Stichting Het Schaap en Scouting St. Patrick. Kijk voor meer informatie op www.stichtinghetschaap.nl of www.facebook.com/stichtinghetschaap.

Op zondag 16 juni vindt weer het Schaapscheerdersfeest plaats in de bossen van Sint Anthonis.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant