Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
Gedichten, muziek en een eerlijk ontbijt. Het recept van het poëtisch ontbijt van Wereldtuin Verdeliet in Cuijk.
Gedichten, muziek en een eerlijk ontbijt. Het recept van het poëtisch ontbijt van Wereldtuin Verdeliet in Cuijk. (Foto: Birgit Barten)

Poëtisch ontbijt bij Wereldtuin Verdeliet in Cuijk

  •   139 keer gelezen   Kunst en cultuur

CUIJK | Gedichten, muziek en een eerlijk ontbijt. Het recept van het poëtisch ontbijt van Wereldtuin Verdeliet in Cuijk. Op zondag 23 juni met drie bijzondere gasten: de dichters Jos van Hest en Méland Langeveld en gitarist/zanger Jesse Dorrestijn. De presentatie is in handen van ex-regiodichter Monica Boschman.

Jos van Hest betekent veel voor de poëzie in Nederland. Hij is actief als presentator, interviewer, redacteur en schrijfdocent. Je zou bijna vergeten dat hij dichter is. Al in 1968 publiceerde hij zijn eerste bundel: Tegen beter weten. In de tuin laat hij zien en horen dat poëzie voordragen zoveel meer dan voorlezen is.
Méland Langeveld is dichter, columnist, redacteur en tekstschrijver. Hij schrijft onder andere voor de Amsterdamse buurtkrant Dwars door de Buurt en de nieuwssite Oost-online. Eind 2015 verscheen zijn dichtbundel 'Zijwaarts springen'. Een volgende bundel staat op stapel: Het wachten voorbij. Gitarist en zanger Jesse Dorrestijn zingt gedichten van Hans Lodeizen, Martinus Nijhoff, Johan Andreas dèr Mouw, en Méland Langeveld.

Aanmelden
Het programma duurt van 9.30 tot 11.30 uur. Het poëtisch ontbijt kost 12,50 euro per persoon, inclusief eten en drinken. Aanmelden kan tot vrijdag 21 juni via het contactformulier op op de website. Wereldtuin Verdeliet is aan de Toermalijnlaan 40 in Cuijk. Meer informatie en aanmelden: www.verdeliet.nl

Meer berichten