Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
De rommelmarkt in Gassel vindt op zondag 14 juli alweer voor de 25ste keer plaats.
De rommelmarkt in Gassel vindt op zondag 14 juli alweer voor de 25ste keer plaats. (Foto: schuttersgilde St. Jan)

25 jaar rommelmarkt Gassel: kramen met korting te huur

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

GASSEL | Op 7 mei 1995 organiseerde het schuttersgilde St. Jan haar eerste rommelmarkt op het Julianaplein. in Gassel. Door het succes van de eerste rommelmarkt werd al snel besloten de rommelmarkt jaarlijks te blijven organiseren. De markt vindt plaats op zondag 14 juli. Kramen zijn te huur voor een gereduceerd tarief.

Slechts één keer in 25 jaar werd de rommelmarkt afgelast vanwege het slechte weer. De markt werd toen uitgesteld naar de tweede zondag van juli en is sindsdien op die dag gebleven. In de loop der jaren werd de rommelmarkt verder uitgebreid met de Schaarweg, St. Jansvoort en de Nieuweweg. Ook de bewoners van die straten stallen hun spullen tegenwoordig uit op de stoeprand en proberen zo ook van overtollige spullen af te komen. "Wat de rommelmarkt zo leuk maakt? Het is er gezellig, leuk van opzet en goedkoop. De één vindt er een extra stukje voor zijn verzameling, de ander een onderdeel voor een kapotte machine, weer een ander alleen maar een hebbedingetje", aldus Peter Oppers van St. Jan.

Kramen met korting te huur
Omdat de rommelmarkt voor de 25ste keer wordt gehouden, is het ook mogelijk om een kraam te huren tegen een gereduceerd tarief: slechts 15 euro per kraam. Neem contact op via tel. 06-52583085, rommelmarkt@gildegassel.nl of kijk op www.gildegassel.nl

Meer berichten