De Hello Goodbye Band tijdens het optreden in Boxmeer in 2018.
De Hello Goodbye Band tijdens het optreden in Boxmeer in 2018.

Hello Goodbye Band weer op Raadhuisplein tijdens Boxmeerse kermis

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

BOXMEER | Na jaren van afwezigheid waren ze er vorig jaar plots weer: de unieke muzikanten van de Hello Goodbye Band. Het werd zo'n geweldig feest dat er geen twijfel over kon bestaan dat ze dit jaar weer het Raadhuisplein tijdens de Boxmeerse kermis in vuur en vlam zouden komen zetten. Op zondagavond 30 juni treedt deze band op onder de extra grote overkapping die op het plein is neergezet door brasserie De Bock en grand-café De Douairière.

Het beoogde eenmalige optreden, eind 2006, ter gelegenheid van de sloop van het Boxmeerse gemeentehuis, smaakte voor zowel het publiek als voor de gerenommeerde muzikanten van de Hello Goodbye Band duidelijk naar meer. Waar een definitief 'Goodbye' op zijn plaats leek, keerden ze sindsdien nog regelmatig terug in deze unieke samenstelling.

Alles in stijl
Voor wie het in deze regio nog niet weet: Hello Goodbye Band speelt met name nummers uit de jaren zestig van vooral hun eigen favorieten als Van Morrison, the Byrds, Bob Dylan, Shocking blue en Creedence Clearwater Revival. Flowerpower, beat, soul, country. Alles in stijl. Een uiteenlopend repertoire, van Beatlesharmoniën tot JeffersonAirplane-psychedelica, van de rauwe Tina Turner tot het gepolijste Procol Harum. Romantisch, intens, maar ook luchtig en swingend.

Hello Goodbye Band
De Hello Goodbye Band leunt op zijn twee vocalisten. Zangeres Rieany Janssen is een podiumpersoonlijkheid die ogenschijnlijk moeiteloos Janis Joplin afwisselt met Cher. Eric Devries, zanger-gitarist, is met zijn typisch heldere stemgeluid al even treffend. De band bestaat verder uit: Rob Geboers toetsen, Gerald van Beuningen basgitaar en het al 32 jaar samen spelende Boxmeerse duo BJ Baartmans en Dominique Maassen op respectievelijk gitaar en drums.

Uitgebreid programma
De optredens op het Raadhuisplein bij gelegenheid van de Boxmeerse kermis beginnen al vrijdag 28 juni met dj-team Brambi, zaterdag 29 juni het toporkest Allstars, zondag dus de Hello Goodbye Band en maandagavond Mad Murdock. Maandagmiddag vindt traditiegetrouw 'Zilveren Maandag' plaats, een uniek evenement voor de oudere mensen en bewoners van de verschillende verzorgingstehuizen, met optredens van een keur van zangers en zangeressen.

Meer berichten