Brita Seifert exposeert 'indringende portretten' tijdens de expositie Ontmoeting II in Het Petershuis.
Brita Seifert exposeert 'indringende portretten' tijdens de expositie Ontmoeting II in Het Petershuis.

Ontmoeting II: Het Petershuis haakt in op themajaar

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

GENNEP | Museum Het Petershuis in Gennep zal vanaf zondag 7 juli voor de tweede keer de deuren open voor een thematentoonstelling in het kader van het 'Jaar van de Ontmoeting'. Tijdens de zomermaanden kunnen museumbezoekers genieten van de expositie 'Ontmoeting II', bestaande uit een keur aan kunstwerken, gemaakt door in de omgeving gevestigde kunstenaars, afkomstig uit andere landen in Afrika, Azië en Europa.

Tevens zijn objecten in de expositie opgenomen die afkomstig zijn uit de bijzondere verzameling Afrikaanse volkskunst van Ursula Voorhuis uit Sint Agatha.

Exposanten
Ahmed Magzoub woont in afwachting van een beslissing op zijn asielaanvraag in het AZC in Winterswijk. Zij zijn gevlucht uit Soedan. Zijn tekeningen herinneren aan de mensen die hij heeft achtergelaten in Afrika en verbeelden thema's als vlucht, vrijheid en toekomstverwachting. Brita Seifert is afkomstig uit de voormalige DDR. Zij woont en werkt in Aijen. Seifert heeft in 2013 een solo-expositie in Museum Het Petershuis gehad waarin zij haar magisch-realistische schilderijen en tekeningen toonde. Over haar tekeningen zegt zij: "Net als in de technieken van de oude meesters, zijn mijn tekeningen opgebouwd in veel doorschijnende lagen." De expositie 'Ontmoeting II' omvat een aantal van haar indringende portrettekeningen. Burhan Mohammad is Palestijn en afkomstig uit Syrië, alwaar hij als decorbouwer werkte voor theaters en televisie en als docent tekenen en pottenbakken in culturele centra. Zijn abstracte houten sculpturen oogsten nationaal en internationaal veel waardering en zijn onder meer tentoongesteld in China. Jamshid Haji Rasoul is een uit Iran afkomstige fijnschilder. Zijn schilderijen zijn sfeervolle portretten, landschappen, stillevens en dieren. De kleurpigmenten voor zijn olieverfschilderijen stelt hij zelf samen. Het schilderstalent van de nu 66-jarige Rasoul werd in Iran al op jonge leeftijd ontdekt. Op 25-jarige leeftijd mocht hij als docent aan de academie voor beeldende kunsten beginnen. De olieverfschilderijen die hij tentoonstelt zijn gemaakt in zijn Nederlandse periode. Andere exposanten zijn de Irakees Karim Rachid Omayri, Mamadoe Casema (Guinee) en Ursula Voorhuis.

Algemene informatie
De expositie 'Ontmoeting II' is van 7 juli tot en met 25 augustus te zien in Het Petershuis, Niersstraat 2 in Gennep. Openingstijden zijn woensdag tot en met zondag tussen 13.30 en 16.30 uur. Toegang is vrij (donatie wordt op prijs gesteld). Meer informatie over deze expositie op www.museumhetpetershuis.nl

Meer berichten