Kinderen kunnen ook zélf vissen tijdens de ZomerVISkaravaan.
Kinderen kunnen ook zélf vissen tijdens de ZomerVISkaravaan. (Foto: Frank van der Burg)

ZomerVISkaravaan in Cuijk moet sportvissen promoten

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

CUIJK | In samenwerking met HSV De Maas wordt op vrijdag 12 juli een ZomerVISkaravaan georganiseerd bij de kade achter Het Boothuys aan de Lavendel in Cuijk. Het evenement duurt van 10.00 tot 16.00 uur.. Het evenement duurt van 10.00 tot 16.00 uur.

"De activiteiten zijn niet tijdsgebonden dus je kunt inlopen wanneer je maar wilt, mits je bent ingeschreven. De organisatie zorgt voor hengels, aas en voer en er is gratis drinken beschikbaar. Een lunchpakket moet je wél zelf meenemen", laat de organisatie weten.

Vechten met de grootste vissen
Door het hele land, waaronder Cuijk, vinden in juli, augustus en september dertig eendaagse vis-events plaats. Op elke locatie is van alles te beleven. Kinderen kunnen hun eigen vistuigje leren maken, vechten met de grootste vissen op de drilsimulator en alles leren over de biologie van vissen en andere onderwaterdieren. Onder begeleiding van professionals kunnen kinderen ook zélf vissen. Alle kinderen gaan naar huis met een goodiebag en maken kans op een gratis hengel.

Inschrijven
Meer informatie over de ZomerVISkaravaan en de locaties van alle dertig events is te vinden op www.stekkie.nl. Hier kunnen kinderen zich ook per locatie inschrijven voor deelname.

Meer berichten