Jacob van Tankeren bekijkt de foto's van 150 jaar Duits Lijntje in de Gennepse kenniskeuken.
Jacob van Tankeren bekijkt de foto's van 150 jaar Duits Lijntje in de Gennepse kenniskeuken.

Expo '150 jaar Duits Lijntje' in Gennepse Kenniskeuken

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

GENNEP | Aan Duitse zijde heeft de expositie 150 jaar Boxteler Bahn/Duits Lijntje al veel belangstelling opgeleverd. Nu is deze bijzondere tentoonstelling over de Noord-Brabantsch-Duitsche Spoorwegmaatschappij en de spoorlijn Boxtel-Wesel te zien in de Kenniskeuken van de Gennepse bieb.

Tevens is ter gelegenheid van 150 jaar Duits Lijntje een mooi Nederlands/Duitstalig herdenkingsboekje verschenen met fraaie oude ansichtkaarten over deze tot de verbeelding sprekende spoorlijn. Gennepenaar Jacob van Tankeren kan als hij teruggrijpt naar zijn jonge jaren de spoorlijn nog goed herinneren. ''Ik ben vaak bij station Kruispunt Beugen uitgestapt om daar over te stappen op de trein naar Venlo of Nijmegen.''
In het boekje '150 jaar Boxteler Baan/Duits Lijntje staan behalve foto's van Kruispunt Beugen alle andere stations naast dit lijntje op foto dan wel ansichtkaart. In de tentoonstelling in de Kenniskeuken in Gennep is een selectie van deze foto's en ansichtkaarten op groter formaat te zien. Belangstellenden die na een bezoek aan de expo in de Kenniskeuken (uiteenlopende openingstijden) meer van het Duits Lijntje willen weten, bezoeken het 100 meter verderop gelegen Museum Het Petershuis (woensdag t/m zondag, 13.30 tot 17.00 uur). Beide exposities zijn gratis te bezoeken.

Meer berichten