Sara Pavlovic sluit vrijdag de reeks zomeravondconcerten bij De Weijer af.
Sara Pavlovic sluit vrijdag de reeks zomeravondconcerten bij De Weijer af.

Sara Pavlovic klapstuk reeks zomeravondconcerten bij De Weijer

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

BOXMEER | De Weijer in Boxmeer sluit vrijdagavond 2 augustus de zomeravondconcertenreeks af met Sara Pavlovic. De Servische pianiste is met recht de finaleklapper van de internationale muziekzomer 'Campus Cleve', het Euregio Concerten Rijn-Waal Studentenfestival.

Jonge talentvolle pianisten hebben een reeks masterclasses achter de rug en sluiten af met deze pianoconcerten op verschillende locaties in de Euregio. De Weijer is er daar trots één van, met maar liefst zes concerten. Ook op woensdag 31 juli (Aleksandra Zeschky) en donderdag 1 augustus (Yang Zeyue) is er een zomeravondconcert. De reeks wordt op vrijdagavond afgesloten door Sara Pavlovic. Ze is geboren in 1996 in Belgrado, Servië, wilde op 6-jarige leeftijd graag piano leren spelen. Haar muzikale opleiding startte op de basisschool en werd verder gezet op het MuziekgymnasiumJosip Slavenski in Belgrado. Daar behaalde ze haar diploma en kreeg als laureate met het beste diplomaconcert de prijs van de Ivan Petkovic Stichting. Ze speelde zowel als soliste als in kamermuziekverband in concertzalen in heel Servië. Ze speelde mee in meerdere pianotrio's en liedduo's. Pavlovic speelt in Boxmeer stukken van Bach, Haydn, Debussy en Franck.

Informatie
Alle zomeravondconcerten in De Weijer, De Raetsingel 1 in Boxmeer, beginnen om 20.15 uur. De toegang is gratis. Meer informatie via www.deweijer.nl en Facebook.

Meer berichten