Cultuur aan de Maas
Cultuur aan de Maas (Foto: De Maas Driehoek)

Cultuur aan de Maas 2019: Voel je Vrij

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

CUIJK | Stichting Cultureel Hart Cuijk houdt zondag 25 augustus voor de zestiende maal Cultuur aan de Maas. Het evenement kent dit keer als thema 'Voel je Vrij'. Een thema dat aansluit bij de herdenking van de bevrijding 75 jaar geleden.

Cultuur aan de Maas wil hiermee benadrukken 'hoe vrij wij zijn in onze culturele, muzikale, theatrale en artistieke keuzes'. Cultureel Cuijk toont dat aan met muziekgezelschappen, koren, solisten, kunstenaars en andere uitingen van cultuur op diverse podia en locaties. Voor de jeugdige bezoekers is er een heuse circusact, een verhalenverteller, een filmvertoning en een springkussen. Musea, culturele instellingen en bezienswaardigheden zijn vrij toegankelijk.

WIJplein bij de kerk
Speciaal voor deze gelegenheid is het Kerkplein omgedoopt tot een multicultureel WIJplein. "U kunt daar kennismaken met 'nieuwe' medeburgers uit vele windstreken en hun muziek, kunstuitingen en eetculturen", aldus de organisatie.
Daarnaast is er de traditionele kunst- en boekenmarkt met zo'n 30 kramen waar verrassende vondsten gedaan kunnen worden. En, niet te vergeten, er is een ruim aanbod aan gezellige terrassen. Cultuur aan de Maas is zondag 25 augustus van 13.00 tot 17.00 uur in het centrum van Cuijk.

Kijk voor meer informatie in de uitgebreide special over Cultuur aan de Maas van nieuwsblad De Maas Driehoek van 20 augustus of op www.cultureelhartcuijk.nl

Meer berichten