Werk van Jan Bastiaans
Werk van Jan Bastiaans (Foto: Jim Numans)

Jan Bastiaans en Anton Berg exposeren Het Petershuis

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

GENNEP | Hout en plastic: dat zijn de materialen waar het gedurende de maand september in Museum Het Petershuis in Gennep om draait in de expositie 'Herontdekt'.

Natuurlijk materiaal versus kunststof. Jan Bastiaans ontdekte hoe hij kunstobjecten kon scheppen door hergebruik van plastic petflessen; Anton Berg daarentegen vond zijn passie in het maken van houten beelden. Zij exposeren van zondag 1 tot en met zondag 29 september in Het Petershuis. De twee kunstenaars hebben gemeen dat zij hun basismateriaal bij toeval hebben ontdekt, nadat hun leven een ingrijpende wending had genomen. Jan Bastiaans (1955) beschouwt het als een uitdaging (plastic) objecten zo te maken dat ze steeds op een andere manier kunnen worden gestapeld of opgehangen. Zijn 3D recycle-art straalt spanning, passie, liefde en verwoesting uit. Anton Berg (1959) beeldhouwt in hout. Zijn beelden zijn abstract en hebben vaak organische vormen.
De expositie 'Herontdekt' is elke woensdag tot en met zondag (13.30-17.00 uur) te bezoeken. De toegang is vrij. Meer informatie op www.museumhetpetershuis.nl

Meer berichten