Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
Kunstcollectief Kunstkolk houdt komend weekend de jaarlijkse open atelierroute in Boxmeer en omgeving.
Kunstcollectief Kunstkolk houdt komend weekend de jaarlijkse open atelierroute in Boxmeer en omgeving. (Foto: Kunstkolk)

Kunstkolk Boxmeer houdt jaarlijkse open atelierroute

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

BOXMEER | Het Boxmeerse kunstcollectief Kunstkolk houdt op zaterdag 14 en zondag 15 september haar jaarlijkse open atelierroute in Boxmeer en omgeving. De feestelijke opening is op vrijdag 13 september om 19.45 uur in het gemeentehuis van Boxmeer.

Al enkele jaren is het een vast onderdeel van de open atelierroute dat de deelnemende Kunstkolkers en gastkunstenaars speciaal voor deze gelegenheid een kunstwerkje maken. Van de werkjes wordt een mini-tentoonstelling in het gemeentehuis gemaakt en ze zijn alleen tijdens de atelierroute te zien en voor een klein bedrag te koop. Dit jaar staat dit 'kleintje kunst' in het teken van 'TOEVAL'.
Als openingsact vertelt Verhalenvertelster Marijke van Bergen van kindertheater De Pimpernel haar verhaal dat ons op speelse wijze mee zal nemen naar het toeval zoals we dat tegen kunnen komen in ons leven: aangrijpend en zo prikkelend dat je er kippenvel van krijgt. In de wereld van sprookjes wordt het anders. Daar maken hekserij en tovenarij van onmogelijke gebeurtenissen iets wat je kan toevallen, iets wat zomaar kan gebeuren. Wie gelooft er niet in sprookjes waar toeval een belangrijke rol speelt? De opening is open toegankelijk; iedereen is welkom. "Ben je toevallig in de buurt, kom dan kijken hoe toeval in de getoonde kunstwerken zijn weerspiegeling vindt. Net zoals voorgaande jaren is het gemeentehuis in Boxmeer de centrale plek in de route; daar is een overzichtsexpositie ingericht met werken van alle deelnemers; werken van Kunstkolkers en gastkunstenaars. In het gemeentehuis is ook de routefolder gratis verkrijgbaar dus een ideale plek om de route te beginnen. Op de route is een grote diversiteit aan kunst te zien: weefobjecten, schilderijen, beelden van hout/ijzer, gegoten beelden, steen en klei, fotowerken, glasobjecten en installaties", aldus het kunstcollectief.

Deelnemende locaties
De locaties waar de kunstenaars hun werk presenteren liggen verspreid in de gemeente Boxmeer. Nieuwe locaties dit jaar zijn 't Molenhuys' in Rijkevoort en De Pastoorbiest in Boxmeer. Verspreid over zeven locaties is recent werk te zien van Kunstkolkers Anna Hoogenbosch, Gijs van Lanen, Guus Verzellenberg, Anneke Toussaint, Lianne van den Boogaard, Anke van Gorp, Marijke van Bergen, Tjally Dirriwachter, Adriaan van Rossen, Frank Lindner en Wil Friesen. Gastkunstenaars op de verschillende locaties zijn Ben Vollenberg, Gerrit Bartelink, Carola van Benthum, Mieke van Dijk, Paul van der Geest, Ruth Houkes, Tajddin Özen, Jan van Bergen, Peter Peters en Ans Houben. De exposerende kunstenaars zijn op de locaties aanwezig en zullen bezoekers meer vertellen over de gemaakte werken.
Meer informatie over de atelierroute op www.kunstkolk.nl.

Meer berichten