De Boxmeerse Biercantus bij Het Centrum beleeft de tweede editie.
De Boxmeerse Biercantus bij Het Centrum beleeft de tweede editie. ( )

De Boxmeerse Biercantus bij café-zaal Het Centrum beleeft tweede editie

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

BOXMEER | Café-zaal Het Centrum in Boxmeer houdt op zaterdag 19 oktober, voor de tweede keer, De Boxmeerse Biercantus. "Vorig jaar kwamen we op het idee om de eerste Boxmeerse Biercantus te organiseren, omdat er in heel Boxmeer nog nooit een cantus georganiseerd was", vertelt kastelein Pascal Leenhouwers.

"Het bleek een groot succes te zijn. Van jong tot 'oud', Iedereen stond op de tafels, banken en hield zijn glas omhoog tijdens het lied 'Ein Prosit'. En dat maakt het leuk, dat je voor iedereen een leuke avond kunt organiseren", vervolgt Leenhouwers. Wat het in inhoud? "Een biercantus is een zangfestijn waarbij je aan de hand van de leukste cantus-band (Marie & de Maries) liedjes uit de liedjesbundel gaat zingen. Na elk liedje wordt 'Ein Prosit' gezongen en dan proost iedereen met elkaar. Zodoende wordt de sfeer steeds losser, zodat deze uiteindelijk uitmondt in en mooie grote chaos. Iedereen die vorig jaar geweest is kan waarschijnlijk onderschrijven hoe mooi dit verbroederende festijn is! Als de cantus is afgelopen, sluiten we af met een afterparty in het café met DJ André."

Kaartverkoop en winactie
De vriendengroep die gezamenlijk de meeste kaartjes koopt, krijgt de VIP-tafel. De eerste grote groep kocht onlangs 32 kaarten. Een kaartje kost 7,50 euro (voorverkoop in de kroeg) of 10 euro (aan de deur). Via de Facebook-pagina van De Maas Driehoek worden ook nog 2x2 kaarten weggegeven! 

Meer berichten