Fred Hoskens en Bia Sarton van 'Lèvesloop ...en trug'. "Maar weinig mensen kennen het verhaal van de evacuatietochten in 1944."
Fred Hoskens en Bia Sarton van 'Lèvesloop ...en trug'. "Maar weinig mensen kennen het verhaal van de evacuatietochten in 1944." (Foto: Martijn Schwillens)

Muziektheaterstuk 'Lèvesloop en ...trug' gaat bijna van start

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

OTTERSUM | Het tragische verhaal van de honderden bewoners die in de nadagen van de Tweede Wereldoorlog zijn geëvacueerd in de Kop van Noord-Limburg is verwerkt in theaterstuk 'Lèvesloop ...en trug', dat komende en volgende week meermaals wordt opgevoerd bij Roepaen in Ottersum.

"Dit theaterstuk gaat over de gedwongen evacuatietochten in 1944. Een verhaal dat maar weinig mensen kennen", aldus regisseuse Bia Sarton. Aanleiding voor het muziektheaterstuk is het dagboek van Mimi Janssen, die samen met haar drie zussen negen maanden lang heeft rondgezworven nadat zij werd 'afgesloten' van haar verloofde en familie toen zij op familiebezoek was in Middelaar en juist het andere deel van dat dorp en Mook werden bevrijd door de geallieerden. "Zij heeft van al die maanden een dagboek bijgehouden. Vervolgens zijn wij dieper in het verhaal gedoken en hebben vervolgens dit toneelstuk geschreven. Angst, wanhoop, moed en doorzettingsvermogen komen aan bod. Met Lèvesloop willen we op theatrale wijze mensen informeren over de evacuatietochten in 1944."
Op vrijdag 18 oktober is de première (uitverkocht). Er zijn nog wel kaarten verkrijgbaar voor de voorstellingen op zaterdag 19, dinsdag 22, woensdag 23, donderdag 24, vrijdag 25 en zaterdag 26 oktober. Info en tickets à 25,00 euro via www.levesloop.nl/muziektheaterstuk

Meer berichten