Drie koren geven één gezamenlijk concert in de Sint Petrusbasiliek in Boxmeer.
Drie koren geven één gezamenlijk concert in de Sint Petrusbasiliek in Boxmeer. (Foto: FvdHe)

Drie koren, drie dirigenten en één concert in de Sint Petrusbasiliek in Boxmeer

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

BOXMEER | Streekkoor Canthonis, het Weijerkoor uit Boxmeer en het Boxmeers Vocaal Ensemble zijn op zondag 27 oktober gezamenlijk te beluisteren in één concert in de Sint Petrusbasiliek in Boxmeer.

In de regio zijn diverse klassieke koren actief. Elk van hen legt eigen accenten en heeft eigen muzikale voorkeuren. Drie van de grotere koren laten zich in een gezamenlijk concert op zondag 27 oktober naast elkaar, en samen, horen.

Gevarieerd programma
Die dag vertolken de drie koren ieder een aantal kortere liederen van componisten uit diverse tijdperken. De pianiste Ludmila Ferroni verzorgt tussentijds solowerk op de piano.
Tot slot komt er een grootse finale waarin de drie koren gezamenlijk, dat betekent met meer dan 100 zangers, te beluisteren zijn in twee composities. De drie koren nemen bezoekers mee op een avontuurlijke reis door diverse periodes van de klassieke en hedendaagse muziek.

Kaarten
Het concert vindt plaats op zondag 27 oktober om 15.00 uur in de Sint Petrusbasiliek aan de Steenstraat 54 in Boxmeer. De kerk is open voor publiek vanaf 14.30 uur. De entreeprijs is 7,50 euro. Voor kaartverkoop, kijk op www.weijerkoor.nl, www.boxmeersvocaalensemble.nl en www.canthonis.nl.

Meer berichten