Fotoclub Nepos bestaat 25 jaar en houdt jubileumexpositie in De Weijer. (foto: Rien Rats)
Fotoclub Nepos bestaat 25 jaar en houdt jubileumexpositie in De Weijer. (foto: Rien Rats) (Foto: Rien Rats )

Fotoclub Nepos bestaat 25 jaar en houdt jubileumexpositie in De Weijer

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

BOXMEER/SAMBEEK | Fotoclub Nepos bestaat 25 jaar en houdt daarom een jubileumexpositie op vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 oktober in de kapel van De Weijer in Boxmeer. "Belangstellenden zijn alle dagen welkom. De entree is gratis", aldus Jeff Meijs van Nepos.

De leden van fotoclub Nepos (een samenvoeging van de beginletters van de fotobegrippen negatief en positief) komen elke dinsdagavond bij elkaar in buurthuis De Elshof in Sambeek voor de wekelijkse clubavond. Tijdens zo'n avond worden foto's met elkaar gedeeld en besproken. De fotograaf licht de keuze toe en vertelt waar en onder welke omstandigheden de foto is genomen. Aandachtig en geduldig komen alle beelden aan bod. Voor elke hobbyfotograaf zijn er complimenten en tips.

Iedereen kan lid worden
Nepos kent zo'n twintig leden. Iedereen kan lid worden. Vaardigheden of geavanceerde apparatuur zijn geen vereiste. "Wij zijn geen fotoclub waar je leert fotograferen. We verzorgen geen lessen, maar we houden wel af en toe thema-avonden en zo nu en dan worden er lezingen gegeven", legt secretaris Rien Arts uit. Nu volgt, na 25 jaar, een jubileumexpositie in de kapel van De Weijer aan De Raetsingel 1 in Boxmeer. De expo is op vrijdag 25 oktober (20.00-22.00 uur), zaterdag 26 oktober (11.00-18.00 uur) en zondag 27 oktober (12.00-18.00 uur) toegankelijk voor het publiek. De entree is gratis. Meer informatie via www.fotoclubnepos.nl

Meer berichten