Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
Vereniging De Metworst, organisator van de Metworstrennen, is genomineerd voor de Dr. Peelencultuurprijs 2019. (foto: Bas Delhij)
Vereniging De Metworst, organisator van de Metworstrennen, is genomineerd voor de Dr. Peelencultuurprijs 2019. (foto: Bas Delhij)

De Metworst, SlaBox en Kunst van het Geloven genomineerd voor Dr. Peelencultuurprijs

  •   219 keer gelezen   Kunst en cultuur

BOXMEER | De genomineerden voor de Dr. Peelencultuurprijs 2019 zijn bekend. Kanshebbers zijn Vereniging De Metworst, Landschapsbeheer Boxmeer (SlaBox) en de tweejaarlijkse manifestatie Kunst van het Geloven.

"Het was een hele klus om te bepalen welke voordrachten kans mogen maken op deze mooie prijzen van de gemeente Boxmeer. De commissie was erg blij met de vele voordrachten uit alle delen van de gemeente. Daarnaast zijn ze wederom uiterst zorgvuldig te werk gegaan om de diversiteit aan inzendingen zo objectief mogelijk te beoordelen", aldus Linda Kessler-Adam namens de Dr. Peelencultuurprijs. Voor de Dr. Peelen Stimuleringsprijs 2019 zijn twee voordrachten genomineerd, te weten de Sluis & Stuwgroeters bij de Sambeekse sluis en de dialectwerkgroep 'Wie wá bewaart' uit Overloon.

Uitreiking
Op zaterdagavond 11 januari worden de winnaars van de Dr.Peelencultuur- en Stimuleringsprijs bekend gemaakt door het college van B en W van de gemeente Boxmeer. Naast een beeldje ontvangen de winnaars een geldbedrag van respectievelijk 750 en 250 euro. De uitreikingsavond is vrij toegankelijk. De 4e Hoedanigheid zal die avond de muzikale noot verzorgen.

Meer berichten