Dirigent José Doodkorte van het Weijerkoor.
Dirigent José Doodkorte van het Weijerkoor. (Foto: Frans van der Heijden)

Afscheid dirigent José Doodkorte bij Kerstconcert Weijerkoor

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

BOXMEER | Op zondag 15 december geeft het Weijerkoor zijn jaarlijkse kerstconcert in Boxmeer, dat ditmaal in het teken staat van het vertrek van dirigente José Doodkorte.

Sinds 2004 staat het Weijerkoor onder de bezielende leiding van José Doodkorte. In die tijd zijn veel mooie grote klassieke werken uitgevoerd, zoals het Requiem van Mozart, de Messiah van Händel, de Johannes Passie van Bach en de Carmina Burana van Orff. De vakvrouw in José Doodkorte zorgde er altijd voor dat het koor telkens een nieuwe uitdaging aanging, die geslaagde concerten opleverde. Zo werd het koor geprikkeld om kwalitatief een forse groei door te maken.

Romantiek ten top
Tijdens dit concert worden werken uitgevoerd die in de afgelopen 15 jaren op het programma hebben gestaan. Zo zijn enkele beroemde werken te beluisteren. Wat dacht u van het "Gloria" van Vivaldi en het minstens zo bekende "Hallelujah" uit de Messiah van Händel? Allebei de composities zijn kenmerkend voor de Barok en bejubelen de komst van Jezus. Uiteraard blijft het hier niet bij. Met de lieflijke melodieën van componisten als Bruckner, Rachmaninov, von Herbeck, Adam, Warrel en Mendelssohn kan het niet anders dan een echt kerstfeest worden. Voeg daar de modernere koorwerken van Rutter en Chilcott aan toe en het plaatje is compleet.
Het concert is zondag 15 december om 15.00 uur in de kapel van de Zusters van Julie Postel aan de Veerstraat 49 in Boxmeer. Kaarten kosten 12,50 euro. Info en tickets via www.weijerkoor.nl.

Meer berichten