Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
De zussen Renée en Loes Wijnhoven uit Sambeek, beter bekend als Clean Pete, geven een Kerstshow in Doornroosje en TivoliVredenburg. (foto: Sanja Marusic)
De zussen Renée en Loes Wijnhoven uit Sambeek, beter bekend als Clean Pete, geven een Kerstshow in Doornroosje en TivoliVredenburg. (foto: Sanja Marusic)

Clean Pete in Doornroosje: 'Onze Kerstshow wordt allesbehalve 'n Stille Nacht'

  •   440 keer gelezen   Kunst en cultuur

SAMBEEK | Clean Pete geeft op zaterdag 21 december een Kerstshow bij Doornroosje in Nijmegen en de dag erop in TivoliVredenburg in Utrecht. "In een ambiance die overeenkomt met een musical, maar dan in twee dagen", lacht Loes Wijnhoven.

Door Martijn Schwillens

De adrenaline giert donderdagochtend nog door de lijven van Loes en Renée Wijnhoven. Logisch, want de beide zussen, beter bekend als Clean Pete, sloten de avond ervoor hun 'Afblijven'-theatertour af voor een uitverkochte Schouwburg in Utrecht. Het hoogtepunt van een uitstekend 2019 moet echter nog komen, de Kerstshow in Doornroosje en Tivoli. Renée: "Ruim een jaar geleden moesten we nog bijna smeken om op te mogen treden in Merleyn. Nog hetzelfde jaar traden we ook op in Valkhof en de kleine zaal van Doornroosje. Daarmee kwam voor ons een droom uit."

Gastmuzikanten
Clean Pete is volwassen geworden. Het nieuwste kerstalbum 'Gloria' is daar een mooi voorbeeld van. "We zijn zekerder geworden in onze keuzes. We laten ons niet leiden, maar nemen zelf het initiatief. Ik wilde graag een duet met Ruben Hein en heb hem een mailtje gestuurd. Hij was meteen enthousiast", zegt Loes. Het zegt veel over de groei die de singer-songwriters uit Sambeek doormaakten sinds hun finaleplek bij de Grote Prijs van Nederland in 2012. Renée: "We worden ook steeds beter in het maken van muziek, maar het oprechte enthousiasme is nog steeds hetzelfde. Wij zijn nooit een enorme hype geweest. Degene die ons boekt, moet geloven in het product dat we brengen." Dat geloof is er ook bij artiesten als Ruben Hein en Lucky Fonz III, die als gastmuzikant een bijdrage leverden aan 'Gloria', maar bijvoorbeeld ook bij Tim van Delft (drummer van De Staat) en Thomas van Luyn (bekend van Mike & Thomas), die tijdens de Kerstshow acte de présence zullen geven. "Wij spelen tijdens de show grotendeels eigen materiaal en een aantal vertaalde klassiekers. Wij schrijven en maken een nummer zelf en leggen het voor aan muzikanten waarvan wij denken dat zij ons artistieke proces begrijpen. Maar al die medewerking is natuurlijk fantastisch." De kerstshow van Clean Pete krijgt ook een regionaal tintje, want ook Hart-koor uit Boxmeer (Loes: 'Het jongerenkoor dat ik vier jaar geleden zelf heb opgericht') en Dansschool Martine uit Well (Renée: 'Tweede deel van de show is met dansbare muziek') doen mee. "En dat wij nu mogen optreden in de grote zaal van Doornroosje, is voor ons echt een dingetje. Het wordt op en top feestelijk, met zowel rustige als feestelijke muziek", besluit het duo.

Tickets
Tickets voor de Kerstshow in Nijmegen -op zaterdag 21 december om 20.30 uur- kosten 20,00 (zitplaatsen) of 18,50 euro (normaal). De show in Utrecht is op zondag 22 december om 15.45 uur. Tickets kosten 20,85 euro. "Verwacht kerstklassiekers, Clean Pete-nummers, een strijkorkest, sneeuw en gasten. Het wordt allesbehalve een Stille Nacht. En het wordt helemaal zoals wij het zelf hebben bedacht", lachen Loes en Renée Wijnhoven. Meer informatie en online tickets via showcase.fm/cleanpete

Meer berichten