Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
Cheers brengt Queen weer tot leven. (foto: Jos Peters)
Cheers brengt Queen weer tot leven. (foto: Jos Peters)

Popkoor Cheers start project We Will Rock You

  •   363 keer gelezen   Kunst en cultuur

HEIJEN | Met ingang van 14 januari 2020 organiseert popkoor Cheers het Queenproject We Will Rock You. Iedereen die houdt van de muziek van deze legendarische rockband kan hieraan meedoen. Een gesprekje met twee leden van de organiserende werkgroep.

Door Dorry Smeets

Toen Cheers drie jaar geleden aan een musicalproject begon, had niemand gedacht dat dit zo'n succes zou worden. "Het was erg geslaagd", vertelt Bert Fleuren, "iedereen was enthousiast en een aantal mensen is lid gebleven. Het gaf ons als koorleden ook een enorme boost."

Queen is populair
Het idee om deze keer Queen als onderwerp te nemen werd mede ingegeven door het feit dat de film Bohemian Rhapsody vorig jaar in de bioscopen draaide en de musical We Will Rock You momenteel speelt in diverse Nederlandse theaters. Trees Lely: "Het is herkenbare muziek die nooit kapot gaat. Over twintig jaar vind je dit nog leuk."

Deelname
Vanaf dinsdag 14 januari gaat Cheers wekelijks – samen met de projectleden – zeven Queennummers instuderen, waaronder The Show Must Go On en uiteraard Bohemian Rhapsody. De repetities vinden plaats op dinsdagavond van 20.15 tot 22.15 in gemeenschapshuis D'n Toomp in Heijen. "We eindigen het project op 26 mei met een optreden, waarbij theater ook een rol zal meespelen", licht Trees toe, "dat wordt heel erg bijzonder." Iedereen die zin heeft om (tijdelijk) samen muziek te maken, is van harte welkom en kan zich opgeven via 06-27190594 of cheers.gennep@gmail.com. De kosten voor het hele project zijn 30,00 euro. Bert en Trees hebben er echt zin in: "Diverse mensen hebben zich al aangemeld. Het zijn geweldige nummers en we verheugen ons erop dit met anderen te doen. We gaan er een toptijd van maken!"

Meer berichten