Evenementen zoals 'Militracks' zorgden voor een extra boost qua bezoekers. (foto: Siete Meeter)
Evenementen zoals 'Militracks' zorgden voor een extra boost qua bezoekers. (foto: Siete Meeter)

Record aantal bezoekers voor Oorlogsmuseum Overloon

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

OVERLOON | In 2019 mocht het Oorlogsmuseum Overloon maar liefst 132.400 bezoekers verwelkomen. Dit is het hoogste bezoekersaantal dat het museum heeft mogen ontvangen sinds 1990. In 2018 passeerden er nog 114.400 gasten de museumpoorten.

De stijging van ruim 15% is goed te verklaren gezien het herdenkingsjaar en de vele aandacht in de media hiervoor. Evenementen zoals 'Militracks', 'Museum in het donker' en 'het Santa Fe Event' zorgden voor een extra boost, maar ook de nieuwe tentoonstellingen 'Kantelpunt Europa' en de 'Nederlandse Helm' droegen hieraan bij. In 2020 worden 125.000 bezoekers verwacht, onder andere vanwege de 75-jarige bevrijding van Nederland.

Tevreden
Museumdirecteur Erik van den Dungen is erg tevreden met deze stijging in 2019. "Ook in 2020 timmeren we weer verder aan de weg. Het wordt een jaar vol mooie, nieuwe projecten en bruisende evenementen, geen brug is te ver voor het museum, figuurlijk gesproken dan. Waar in 2019 letterlijk een fietsbrug van 90 meter door het museum werd gebouwd, wordt deze in maart 2020 officieel geopend." Het is de enige fietsbrug ter wereld door een museum waarbij fietsers een gratis blik op de tentoonstelling kunnen werpen.

Meer berichten